86371
14:03 28.062019

«Чарівний світ професій» презентували майбутнім професіоналам Іршави

Життя 2921

Фахівці Іршавської районної філії Закарпатського обласного центру зайнятості спільно з провідним фахівцем з профорієнтації відділу організації профорієнтації Закарпатського ОЦЗ Інною Гринчук та з учнівською молоддю, яка відпочиває в таборі відпочинку при Іршавському міському центрі позашкільної освіти, 25 червня провели профорієнтаційний захід, який складався з двох етапів – «Профорієнтаційний квест «Чарівний світ професій» та професіографічна екскурсія на ТзОВ «А.М.Ітро».

Квест сприяє розвитку мислення та інтерактивних здібностей, допомагає долати проблеми й труднощі, вирішувати, розплутувати, придумувати, застосувати свої знання на практиці у нестандартних ситуаціях тощо.
Під час проходження квесту учням доводилося відгадувати загадки, вгадували професії за описом, знаряддям праці, малюнками. Потім діти створювали «квітку бажань». У ході гри вони дізнаються про професійно-важливі якості, властиві людям різних професій, розширюють знання про професійний світ та ознайомлюються з факторами, що впливають на вибір професії.

Після гри була проведена професіографічна екскурсія на ТзОВ «А.М.Ітро», яке є одним з ринкоутворюючих в районі. Підприємство працює на давальницькій сировині та спеціалізується на пошиві шкіряного спортивного одягу для мотоциклістів. Під час екскурсії школярі мали можливість побачити технологічний процес пошиву шкіряного одягу, знайомлячись з професіями швачки, контролера якості, розкрійника та роботою фабрики в цілому. Фахівці служби зайнятості наголосили, що професія швачки є однією з найдавніших і найбільш затребуваною на ринку праці. Адже результатом їх праці є одяг.

Учні з цікавістю оглянули вироби, які шиють на даному підприємстві та отримали відповіді на поставлені запитання. Усі присутні скористалися прекрасною можливістю розкрити для себе таємниці цих професій, повідомляє Закарпатський обласний центр зайнятості.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах