86036
10:32 26.062019

 В Ужгороді обговорили можливість авіасполучення з Чехією

Життя 2077

Чеська делегація з головамии Закарпатської обласної ради та адміністрації обговорили можливість авіасполучення між Ужгородом і чеським містом Карлові Вари.

Ппроте, щоб цю ідею реалізувати, аеропорт «Ужгород» має підвищити клас безпеки. Для цього Чеська республіка може допомогти технікою.Мова йде у першу чергу про пожежні машини. Після отримання такої техніки аеропорт зможе приймати навіть лоукости.

Коли ж з’явиться авіарейс до Чехії – сказати важко. Це питання на стадії переговорів.

Сторони обговорили і теми співпраці в галузі туризму та можливість відкриття в Ужгороді генерального консульства Чеської республіки. Адже Чеський дім чи консульство – питання, які входять у перелік розгляду комітету закордонних справ.

Чехія та Закарпаття ось уже 11 років співпрацюють. За цей час вдалося реалізували низку проектів. Передовсім це допомога в соціальній сфері віддаленим населеним пунктам області. Також студенти мають змогу вивчати чеську мову в Ужгородському національному університеті, а згодом безоплатно продовжити навчання у вишах Чехії. А щоб краще пізнати культуру країни – торік вперше відбувся масштабний фестиваль, який буде змога відвідати і цього року.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах