85068
20:37 11.062019

Геннадій Москаль офіційно звільнений

Життя 3740

Відповідна інформація з’явилася сьогодні – 11 червня. На сайті Президента України вже є і відповідний Указ за №364/2019. Таким чином, на своїй, тепер уже колишній посаді Геннадій Геннадійович перебував майже чотири роки – ще з 15 липня 2015 року.

Як відомо, Геннадій Москаль написав заяву про звільнення за власним бажанням ще 23 квітня і подав її тоді ще діючому гаранту Конституції Петру Порошенку на підпис. А виконувачем обов’язків голови ОДА залишив свого заступника Ярослава Галаса.

Але тільки сьогодні заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка заявив, що Володимир Зеленський звільнив 15 голів обласних державних адміністрацій: «Щодо губернаторів. Сьогодні надійшла перша частина подань на звільнення керівників обласних державних адміністрацій». Серед них виявився і вже двічі колишній очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Читайте також: Голову Закарпатського обласного управління СБУ Володимира Пахнюка теж звільнили

І, також окремим Указом Президента за №379/2019, тимчасове виконання обов’язків голови Закарпатської обласної державної адміністрації покладено на Івана Петровича Дурана, який до цього призначення ще з 2016 року був першим заступником Геннадія Москаля.

Згідно з офіційною біографією, яка розміщена на сайті Закарпатської ОДА, Іван Дуран народився 21 червня 1971 року у с. Щасливе на Мукачівщині. Має дві вищі освіти: у 1995 році закінчив Львівську комерційну академію за спеціальністю «Економіка підприємства», у 2008-му в Ужгородському національному університеті здобув фах юриста. Впродовж дванадцяти років працював в органах Служби Безпеки України. До призначення очолював Федерацію футболу Закарпаття.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах