84931
10:59 10.062019

В Ужгороді провели масштабний дитячий фестиваль «Мир-Літо». ФОТО

Життя 3591

Гамірно та весело було цими вихідними у нашому місті. 8 червня малеча з усіх околиць зібралася на площі Є. Фенцика, поблизу Закарпатської обласної філармонії, на грандіозне дійство, яке влаштував благодійний фонд “Карітас” Мукачівської греко-католицької єпархії, за підтримки міської ради. Вже традиційно, четвертий рік поспіль, відзначаючи Міжнародний день захисту дітей, в Ужгороді відбувся фестиваль дитячої радості – “Мир-літо”.

Розпочали захід із короткого вступного слова від директора благодійного фонду “Карітас” отця Мирослава Русина: “Запрошую всіх скористатися з можливості взяти участь в різноманітних майстер-класах, на вас чекає багато призів і подарунків, які будуть розігруватися кожну годину. Бажаю всім веселого, доброго настрою”. Наступним із словами привітання виступив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Побажавши юним учасникам дійства яскравих емоцій і гарного відпочинку, слово передали ведучим свята.

На заході для дітей була організована насичена концертна програма: були представлені вокальні та танцювальні номери від місцевих та запрошених творчих студій, театральна вистава від Закарпатського академічного обласного театру ляльок “Бавка”, драйвові банси, бульбашкове шоу та багато іншого.

Паралельно з виступами поруч зі сценою діяли ігрові зони для найменших гостей свята, а також майданчик з різноманітними майстер-класами. Дітлахи могли спробувати себе у таких заняттях, як: розфарбовування трафаретів, плетіння браслетів, виготовлення цікавих поробок з паперу, декорування дерев’яних заготовок технікою декупаж, картини із різнокольорового солоного тіста, виготовлення еко-торбинок, фоторамок з макарон, розмальовування стендів, виготовлення вітальних листівок та закладок у книжки та багато іншого. Для найнепосидючіших учасників дійства проводилися естафети та ігри, а також захоплюючі турніри знаменитої настільної гри Джанга.

Посилювала атмосферу чудова фотозона, як невід’ємна частина будь-якого дійства,яка функціонувала поряд з іншими локаціями. Крім того, на кожного учасника свята чекали професійні майстри з аквагриму, які чарівними пензлями перетворювали маленьких бешкетників у казкових героїв. Протягом свята щогодинно розігрувалися призи, дітей частували морозивом, а на завершення фестивалю на всіх чекав смачний 50-кілограмовий торт. Загалом до роботи на локаціях було залучено близько 70 волонтерів з усієї області. До захисту охорони порядку на фестивалі долучилася патрульна поліція Закарпатської області.

Ось які враження справив фестиваль на гостей свята:

Мама 6-річної Христинки пані Оксана: “Велика, щира подяка організаторам цього неймовірного дійства. Моя донечка сьогодні спробувала себе у майстер-класі з виготовлення чудової еко-торбинки, власними руками створила фоторамку з макарон, куди ми обов’язково вклеїмо світлину зі свята. Кожна локація, наче магнітом тягне до себе. Ми дуже задоволені. З нетерпінням чекатимемо наступного року.”

Мама 8-річного Матвія: “Ми планували заглянути на свято на півгодинки. Але ці банси! Я сама ледь втрималася, щоб не танцювати. Дуже вражаюче працюють дівчата на аквагримі. Мій син вже оббігав всі локації, виграв приз, але й досі не хоче йти. Чудово, що проводяться такі заходи для наших дітей. Погляньте, як вони радіють. А якщо щасливі діти, то щасливі й ми”.

Мирослава МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах