84756
09:56 7.062019

В ужгородському скансені відбулося відкриття виставки Миколи Струса

Життя 2296

5 червня у виставковій залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту львівський художник Микола Струс вперше в Ужгороді представив виставку «Світло в тобі» – портрети на шкірі, які виконані в унікальній авторській техніці.

 

На виставці представлено понад 40 портретів знакових українських і світових діячів та зірок. За словами автора для нього в портреті найважливіші очі і тому кожна робота має свою історію та емоцію. У відвідувачів музею є можливість побачити та заглянути в очі Сальвадору Далі, Джону Ленону, Кузьмі Скрябіну, Сергію Нігояну, Любомиру Гузару та багатьом іншим героям картин.

Улюблена робота автора – Кузьма. Ця картина народилася о 4 ранку за два роки після трагедії. Взагалі у колекції є кілька портретів із зображенням Андрія Кузьменка.

Окрім портретів знаменитостей закарпатці одними з перших мають змогу, побачати полотна нової експозиції автора – жіночі образи в українському стилі різних регіонів. Один з цих портретів народився в ніч перед відкриттям виставки.

До початку війни на Сході України Микола Стус знаний у волонтерській спільноті як активний учасник волонтерського руху.

Виставку відкрив директор музею Василь Коцан. З вітальним словом до автора звернулися академік та голова Спілки дизайнерів України – Михайло Белень та професор УжНУ Сергій Федака. Про творчість автора виставки розповідала його помічниця та менеджер Ольга Онацко.

Виставка триватиме до 19 червня, інформує Закарпатський музей народної архітектури та побуту.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах