84492
16:34 4.062019

На Ужгородщині дошкільнята отримали новий ігровий майданчик. Фото. Відео

Життя 5650

Вихованці дошкільного навчального закладу села Паладь-Комарівці Ужгородського району отримали новенький сучасний майданчик для ігор. Такий подарунок садочок отримав завдяки угорській Програмі розвитку дитячих садочків Карпатського регіону.

У садочку функціонують дві групи, в яких виховують 30 діток. Зазначимо, що у 2017 році, ще на першому етапі виконання цієї програми, у паладь-комарівецькому садочку з’явилися нові меблі – ліжка, столи, шафи, стільчики та звісно, нові іграшки для діток.

Передати майданчик у користування діткам прибув Йожеф Бугайла, Генеральний консул Угорщини у місті Ужгороді. Він розповів, що ще у 2017 році, після урочистої передачі оновленої будівлі мова йшла і про потребу у дитячому майданчику. І нарешті цей проект вдалося реалізувати.

Разом з тим, Генеральний консул звернув увагу присутніх на те, що сьогодні, 4 червня, відзначається День національної єдності угорців. Тому дуже символічно, що передача відбувається саме сьогодні: «Можу запевнити всіх, що Угорщина й надалі допомагатиме угорським громадам, що проживають за межами держави. Додам, що завдяки угорському фінансуванню на Закарпатті оновили понад 70 дошкільних навчальних закладів, за що окрема подяка координатору проекту Іштвану Грежо, який на жаль не зміг бути присутнім цього дня».

Після урочистого перерізання стрічки дітки мали можливість випробувати новий майданчик – покататися на гойдалках, покерувати авто та спуститися з гірки. Всі вони були в безмежному захваті! Але до того не забули подякувати меценатам за щедрість – підготували чудові виступи, якими змусили всіх усміхатися.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – ДМИТРО Мись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах