83871
09:32 24.052019

Через участь у театралізованих квестах пропонують пізнати Ужгород

Життя 2279

Пізнати історію Ужгорода у доволі незвичний спосіб пропонують в громадській організації “Щасливі діти”. Починаючи з червня, в обласному центрі Закарпаття проводитимуться театралізовані квест-екскурсії для дітей та підлітків. Наразі відбулася перша координаційна зустріч ініціативної групи.

Проект має назву “Таємниці старовинного Ужгорода”. Його мета – у нетрадиційний, але цікавий спосіб залучити дітей та молодь Ужгорода, а у перспективі й учасників з інших міст та областей (туристів) до вивчення історії та культури міста, привернути увагу до руйнування архітектурної спадщини та важливості її збереження, сприяти розвитку молодіжного та дитячого культурного туризму.

В команді проекту – відомі в Ужгороді та області люди, які своєю щоденною роботою доводять щиру любов до рідного міста. Серед них – авторка двох книг та серії публікацій у ЗМІ під назвою “Втрачений Ужгород” Тетяна Літераті.

“Цей проект дуже потрібен Ужгороду. На жаль, навіть дорослі мешканці міста дуже мало цікавляться його історією, відповідно, й дітям своїм розповісти нічого не можуть. Було би чудово це виправити: зробити так, аби діти могли повести своїх батьків на екскурсію і показати їм, у якому цікавому і багатому на історію місті ми живемо. Можливо, цей проект зробить з молодого покоління справжніх патріотів Ужгорода, котрі щиро любитимуть і дбатимуть про нього”, – прокоментувала Тетяна Літераті.

Програма квесту розроблена таким чином, щоб діти максимально занурилися в минуле Ужгорода, засвоїли основні історичні дати, запам’ятали видатних особистостей, які творили історію, ознайомилися з архітектурними особливостями міста.

«Історію творять живі люди. І для історії Ужгорода є важливими знакові постаті з минулого, які вплинули на розвиток міста. Середньовічні магнати, священики і митці, політики та підприємці разом сплітали примхливий візерунок життя міста над Ужем. Важливо пам’ятати про цих людей”, – сказав історик-екскурсовод Владислав Товтин, який теж приймає участь у реалізації проекту.

Проект реалізовується за підтримки “Українського культурного фонду” і на першому етапі охопить 280 осіб. За словами співзасновниці ГО “Щасливі діти”, керівниці проекту “Таємниці старовинного Ужгорода” Людмили Сюзевої, участь у перших 14 квестах буде безкоштовною.

“З плином часом міста змінюються. Будівлі руйнуються, ремонтуються, перебудовуються, змінюють фасади, старі автентичні вікна заміняються на сучасні пластикові… Буквально щомісяця Ужгород стає іншим. Ми сподіваємося, що цей проект допоможе юним ужгородцям зафіксувати у пам’яті, яким Ужгород є зараз і яким був колись”, – зазначила вона.

Квести розраховані на дітей від 10 до 16 років. Для участі необхідно зареєструватися. Зробити це можна за посиланням

Представники ГО “Щасливі діти” сформують групи відповідно до вікових особливостей охочих. Перші два квести відбудуться уже в червні.

Прес-служба ГО “Щасливі діти”

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини