83367
17:28 24.052019

Ужгород отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин

Життя 3965

Ужгород отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин за ефективну реалізацію одного з інструментів взаємодії влади та громадськості – публічних консультацій.

Національний форум із побудови ефективного діалогу та співпраці між владою та громадянами «ВзаємоДІЯ: влада і громада» триває цими днями у Львові. Захід зібрав представників з різних міст України та фахівців із-за кордону. Сьогодні на офіційному відкритті учасників форуму привітали заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, керівник Фонду регіонального розвитку ефективного врядування (Посольство Великої Британії в Україні) Алекс Філпотт, заступниця директора Національного демократичного інституту міжнародних відносин в Україні Натія Джикія.

Панельна дискусія «Публічні консультації» сприяла обговоренню безпосереднього інструменту участі громадськості у рішеннях представників влади. Зокрема, Ужгород є одним із лідерів серед обласних центрів України щодо впровадження публічних консультацій, за що отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин за ефективну реалізацію цього інструменту взаємодії влади та громадськості.

У цій панельній дискусії із розповідями про власний досвід на зазначену тему виступили речник міністра охорони здоров’я Олександр Ябчанка, перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби Володимир Купрій, начальниця відділу з питань діяльності органів державної влади і державного управління Управління конституційного та адміністративного права Міністерства юстиції України Ярослава Кагляк-Мейдмані, керівник прес-служби Дрогобицької міської ради Зиновій Квасній.

Про стратегії розробки публічних консультацій та кращі практики Канади розповіла директорка відділу публічних консультацій міста Монреаль Анік Пульо. За її словами, онлайн-участь у дискусіях має переваги, адже залучення аудиторії в Інтернеті є масштабнішим, що дає можливість владі почути думки більшості мешканців громади. Фахівець розповіла про етапи публічних консультацій на прикладі визначення майбутнього парку Жан-Драпо. Крім того, говорили і про ефективну взаємодію ЗМІ та влади тощо.

Участь у форумі взяв і регіональний координатор «Інституту Республіка» Микола Яцков, який разом із Ужгородською міською радою сприяє впровадженню публічних консультацій в місті

На завершення форуму учасники підбили підсумки, засвідчили важливість комунікацій із громадськістю, а також потреби ефективного використання різних інструментів комунікації з громадськістю, підсумували, що завдяки активним громадянам позитивні тенденції збережуться і надалі, а діалог буде конструктивним, інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах