82661
14:24 16.052019

Високотехнологічну фізичну лабораторію відкрили в УжНУ

Життя 2626

У Центрі колективного користування науковим обладнанням УжНУ вчора, 15 травня, відкрили високотехнологічну фізичну лабораторію.

Безпосередньо науковий Центр створили у травні 2018 року за наказом Міністерства освіти і науки України у рамках пілотного проекту, до якого було включено всього 8 університетів, серед них – УжНУ. На відкритті лабораторії були присутні ректор УжНУ Володимир Смоланка, перший проректор Олександр Сливка, проректор з наукової роботи Ігор Студеняк, проректори з науково-педагогічної роботи Олександр Рогач, Ігор Король та проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма, науковці, працівники університету, які долучилися до створення центру.

Минулого року Міністерство освіти та науки виділило для обладнання Центру 3,5 мільйони гривень, університет вклав ще 1,5 мільйони. Таким чином, 5 мільйонів гривень пішло на наукове обладнання, проведення ремонтних та підготовчих робіт.

Основний напрямок роботи Центру – оптичне матеріалознавство. Для наукової лабораторії придбали унікальні прилади, зокрема спектральний еліпсометр, японської фірми Horiba, який на даний час є єдиним в Україні. Також було закуплено інші прилади, зокрема ряд спектрометрів, імпедансметр, кульовий млин для подрібнення матеріалів до нанометричного розміру. Працівниками Центру стали науковці кафедри прикладної фізики фізичного факультету УжНУ та науково-дослідної частини університету, повідомляє офіційний сайт УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах