82620
09:58 16.052019

Ужгородці бігали задля довкілля

Життя 3327

Плоггінг – це шведське слово, яке означає “підбирати сміття під час пробіжки”. Бігуни беруть з собою на пробіжку пакет і під час тренування в нього складають сміття, яке валяється на дорозі, і таким чином допомагають очистити природу.

Акцію під такою назвою провели напередодні в обласному центрі. Кілька бігунів зібралися на площі Кирила і Мефодія, а відтак вирушили до парку “Кірпічка”. Саме там, під час пробіжки навколо озера, збирали сміття.

Організував цю акцію ужгородець Михайло Фазан.

– Плоггінг – це шведський вид спорту, що набирає популярність. Все, що потрібно, – бігати і збирати сміття. Звичайний біг перетворюється в екологічну акцію, яка допомагає зробити світ чистішим. Звичайно досить важко бігати і підбирати сміття. Особливо, коли його є багато, так  як тут. Мене турбує, що сміття валяється і на нього просто всім чхати. Я хочу щось змінювати, – наголосив організатор. – Найбільше тут скла. Можна відкривати скляний завод. Пляшки від горілки, пива. Дивно, але навіть є одяг. До цього ми також організовували акцію із прибирання.

Студентка Катерина добровільно прийшла на акцію. Каже, такий гарний парк, а постійно тут купа сміття.

– Я сама назбирала близько 5-6 кг сміття. Це досить важко. Ви собі навіть не уявляєте, скільки там сміття! Люди просто не прибирають після пікніків.

Студентка Надія Глуханич вже неодноразово бере участь у подібних акціях. Дівчина розповідає, у Європі плоггінг – досить популярний. Таким чином європейці “вбивають двох зайців” одним махом – дбають про екологію та тримають себе у відмінній формі. У нас же люди досить насторожено відносяться до такого.

– На цю акцію зібралося всього кілька активістів і то завдяки молодіжним організаціям, – розповідає дівчина. – Насправді – це досить класна ідея. Адже всі ми хочемо бути гарними, спортивними, а ще жити у чистому місті. Тож починати потрібно з себе.

Тож акція з плоггінгу відбулася. Сподіваємося, що такий напрямок здорового способу життя зацікавить закарпатців. І подібні ініціативи знайдуть своє подальше втілення в містах і селах Закарпаття.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах