81816
18:14 7.052019

Одна зі шкіл Ужгородщини збагатилася комп’ютерним класом

Життя 3410

Сьогодні, 7 травня, в загальноосвітній школі І-ІІ ступенів села Тисаагтелек, що на Ужгородщині відбулася непересічна подія – учні навчального закладу нарешті матимуть власний клас інформатики. Проект підтримали та фінансували Генеральне консульство Угорщини в місті Ужгороді спільно з підприємством «BravoGroup».

Комп’ютерний клас сприятиме розширенню кругозору діток, покращить їхні знання з інформатики та забезпечить доступ до мережі Інтернет, без якої в сучасному світі не обійтися.

Віктор Ур, директор навчального закладу подякував меценатам за здійснення давньої мрії – власний комп’ютерний клас: «Це для нас великий день, адже завдяки підтримки Угорщини вдалося покращити нашу рідну школу, за що ми щиро вдячні. Наш навчальний заклад протягом останніх років зіштовхнувся з різного роду проблемами, насамперед з невідповідністю умов для навчання дітей, потребою в ремонтних роботах та кадровим голодом, тому добре знати, що ми більше не самі».

Генеральний консул Угорщини в Ужгороді, Йожеф Бугайла, розповів, що коли отримав лист з проханням допомогти цій школі, то одразу вирішив поїхати до Тисаагтелеку – села, де чисельність населення трохи більше 800 осіб.

– Тоді я дійсно побачив, яка тут велика потреба у змінах. Так, спільними зусиллями вдалося обладнати комп’ютерний клас, створити спільну мережу та під’єднати її до Інтернету. Я вважаю, що для такого невеликого населеного пункту вкрай важливо мати доступ до світової інформації. Сподіваємося, що таким чином, вдасться надати нові можливості та знання для переважаючої тут ромської нацменшини.

Зауважимо, що за сприяння дипломатичної установи в школі вже проведено ремонтні роботи та встановлено систему опалення. Крім того, тисаагтелекська школа стала учасником програми «Східного партнерства» та незабаром отримає можливість для подальшого розвитку інфраструктури.

Єва Раті, заступник голови Ужгородської районної державної адміністрації зауважила, що при економічній ситуації, яка склалася в державі залишатися на рідній землі стає дедалі важче: «З таким подарунком вдасться забезпечити нові можливості для підростаючого покоління, а вчителям –значно полегшити роботу».

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації, Маріанна Михайлишина, наголосила, що така нагода, чудовий приклад відчути доброту та допомогу, яку надають нам наші друзі та сусіди – угорці.

– Наш багатонаціональний район відчуває всю ту допомогу, яку надає угорська сторона. Ми дуже вдячні їм за це! Відтепер дітки матимуть змогу здобувати більш якісні знання, що допоможе і в майбутньому, можливо навіть для визначення професії.

Не забарився подарунок і для гостей – учні школи підготували вірші, пісні та танці – все, аби показати свої таланти і цим самим подякувати меценатам.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини