81443
08:31 4.052019

В Ужгородському національному університеті пройшла міжнародна конференція на актуальну тематику

Життя 4242

У стінах Ужгородського національного університету факультетом суспільних наук та ГО «Асоціація політологів та міжнародників УжНУ» на базі кафедри політології та державного управління 3-го травня цього року було проведено вже II Міжнародну науково-практичну конференцію, темою якої став «Формат розвитку відносин України та країн Центральної Європи у контексті впливу гібридної війни, виборчих процесів та теми забезпечення прав національних меншин».

На запрошення відгукнулися досвідчені та молоді науковці вітчизняних та зарубіжних вищих навчальних закладів (Угорщини, Польщі, Словаччини), представники дипломатичного корпусу краю, державні службовці, представники бізнесу та громадських організацій.

З привітальними словами виступив декан факультету суспільних наук проф. Юрій Остапець. Зокрема, Юрій Олександрович зазначив, що тема конференції є надзвичайно важливою у контексті останніх подій, які відбуваються як безпосередньо на Україні, так і в країнах Центральної Європи – наших найближчих сусідах. Виклики, які стоять перед всіма нами, на його думку, мають багато спільного і повинні закумулювати наші ресурси для подолання всіх перешкод та вибудувати спільне мирне і партнерське середовище для подальших позитивних змін у майбутньому. Насамкінець свого привітання він побажав усім учасникам плідної роботи під час конференції та приємних емоцій від перебування у нашому місті.

До привітань долучилася і проректор університету з науково-педагогічної роботи проф. Мирослава Лендьел. Мирослава Олександрівна також звернула увагу присутніх на актуальність теми конференції при цьому наголосивши на нових тенденціях у відносинах між Україною та країнах Центральної Європи за останні декілька років.

Вітальний лист до всіх учасників конференції з найкращими побажаннями надіслав і Генеральний консул Словацької Республіки в м. Ужгород Мирослав Мойжіта.

Також плідної роботи та приємних вражень від роботи побажав усім присутнім завідувач кафедри політології та державного управління Ужгородського університету проф. Микола Миколайович Вегеш.

Кілька секцій на які були поділені учасник конференції представили широку гамму тем, які стосувалися надзвичайно важливих питань порядку денного. Так, зокрема, це теми старшого аналітика Інституту Центральної Європи, PhD доктора Люблінського державного університету ім. Марі Кюрі-Склодовської (Польща) Лукаша Левковіца, який представив тему «Три моря» і Україна: майбутні сценарії співробітництва», його колеги PhD доктора Люблінського державного університету ім. Марі Кюрі-Склодовської (Польща) Януша Ковальчика – «Перспективи зміни міжнародного становища України після виборів 2019 року в Україні та ЄС», декана факультету суспільних наук ДВНЗ «УжНУ» проф. Юрія Остапця – «Електоральні процеси в Україні в регіональному вимірі (1991-2019 рр.) », докторанта кафедри політології та державного управління ДВНЗ «УжНУ» Михайла Зана – «Політичне представництво угорців України та українців і русинів Угорщини у дискурсі бінарного порівняння», к.пол.н. кафедри політології та державного управління ДВНЗ «УжНУ» Ігоря Вегеша – «Впровадження толерантності як механізм національної безпеки в країнах Центральної Європи», докторанта Дебреценського університету ім. Лайоша Кошута (Угорщина) Пал-Жолта Бечке – «Діяльність благодійних фондів угорського уряду на території Закарпатської області», к.і.н. кафедри політології та державного управління ДВНЗ «УжНУ» Володимира Гирі – «Шляхи вдосконалення державної системи протидії тероризму в Україні на сучасному етапі» тощо.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах