80913
10:05 26.042019

Іршавські волонтери спекли 10 тисяч пасочок. ВІДЕО

Життя 2639

10 тисяч пасок спекли закарпатські благодійники для нужденних по всій області. Частину випічки роздають незрячим та глухонімим в Іршаві вже сьогодні. Завтра – малозабезпеченим сім’ям та бійцям АТО. А в неділю волонтери освятять великодні набори разом з вихованцями інтернатів.

Організувала проект іршавська молодь 6 років тому. Починали з 300-т пасок та кількох великодніх наборів, та з кожним роком їхня кількість збільшується, цьогоріч спекли 10 тисяч! 15 волонтерів стали до роботи в пекарні ще з понеділка, не зупиняються навіть вночі. Щоразу замішують по 10 і більше кілограмів тіста.

Випікають як прісні, так і солодкі пасочки. Солоні прикрашають різними візерунками і орнаментами, а в здобу додають родзинки та цукати, покриваючи глазур’ю та кольоровою присипкою.

Декорувати допомагають діти. Для них – це заняття творче та захопливе. Можна фантазувати без обмежень, при цьому допомагаючи іншим.

Головна мета такої акції: подарувати трішки добра нужденним. А ще згуртувати молодь задля благодійної справи, тому щороку свою пекарню для випічки надає місцевий монастир:

Організатори запрошують долучатись усіх охочих: допомогти пекти паски чи просто відвідати та поспілкуватись з тими, хто потребує уваги. Аби створити маленьке великоднє диво для кожного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах