80471
14:52 18.042019

22 тисячі писанок прикрасили головну площу Ужгорода

Життя 9334

Сьогодні, на площі Народній, урочисто відкрили фестиваль-конкурс «Воскресни писанко!», внесений до «Книги рекордів України». В обласному центрі його проводять уже вп’яте. Конкурс проходить у трьох номінаціях – «Пасхальне дерево», «Сюжетна тематична композиція» та «Великодній рушник».

Загалом було створено 55 міні-локацій з тематичними фотозонами та деревами, які прикрасили писанками, виготовленими у різноманітних техніках. Традиційно, центральним елементом стала велика писанка, біля якої зможуть сфотографуватись як містяни, так і гості Ужгорода. Крім того, в атріумі ОДА розгорнули виставку пасхальних рушників.

Засновниця конкурсу – заслужений працівник освіти України, директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова, щиро подякувала усім хто відгукнувся та долучився до цьогорічного фестивалю «Воскресни писанко!».

– Представлені композиції яскраво показують, що наші діти найталановитіші з найкращими наставниками. Якщо попередні роки у нас була тільки одна номінація «Найкраще писанкове дерево», то вже з минулого року ми звернулися до учасників з проханням – навколо великоднього дерева показати сюжетну композицію як святкували Великдень від давнини до наших днів. Участь у фестивалі беруть усі органи управління освіти Закарпаття, заклади професійно-технічної освіти та заклади обласного підпорядкування.

До присутніх звернувся й губернатор краю Геннадій Москаль, зауваживши, що фестиваль допомагає розвивати мистецтво писанкарства на Закарпатті.

Виконуючий обов’язки голови Закарпатської обласної ради, заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС» Йосип Борто привітав присутніх з наступаючим світлим святом Великодня та висловив слова подяки усім тим, хто брав безпосередню участь в організації та проведенні фестивалю: «Вам вдалося перетворити головну площу Ужгорода у казкову місцину, тому я впевнений, що цей фестиваль й надалі буде дуже успішним. Бажаю всім мирного неба, спокою та тепла в душах, радості та любові в серцях!».

Разом з тим, Йосип Борто зауважив, що туристи, які навідуються до Ужгорода на цвітіння сакур матимуть ще одну зупинку для вдалих фото – з тисячами писанок навколо.

На святковій сцені переможців урочисто нагороджували грамотами та грошовими призами – за перше місце 5 тис грн, за друге та третє – по 4 та 3 тисячі відповідно. Крім того, усіх учасників нагородили заохочувальною премією у розмірі 1500 грн.

Побачити чудові писанки можна до 7 травня.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах