80128
16:53 15.042019

10 тисяч тюльпанів розквітли на Ужгородщині

Життя 3681

Сьогодні, 15 квітня, при в’їзді в село Невицьке, що на Ужгородщині, біля знаку “Люблю Nevicke”, відбулося урочисте відкриття об’єкту благоустрою «Клумба тюльпанів» у рамках всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України-2018».

Участь у заході взяли представники обласної та районної влади, лісництва, громади села.

Серед гостей – радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Каролін Спаанс та Почесний консул Королівства Нідерландів у Львові Андрій Гринчук.

Відкриваючи захід, Невицький сільський голова Михайло Лаба подякував всім, хто долучився до облаштування цього унікального об’єкту, зокрема партнерам з Королівства Нідерландів, і наголосив, що на самоврядній території реалізується 5 успішних проектів. Та милує око саме цей проект, який вдалося вибороти в рамках Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України», де у подарунок від Посольства Королівства Нідерландів Невицьке ‒ як одне з 10-ти сіл – фіналістів отримало клумбу з тюльпанів. Осінню минулого року було висаджено 10 тисяч цибулин, а декоратор Ростислав Переверзєв зініціював облаштування квіткового об’єкту.

Каролін Спаанс відзначила, що Невицьке вражає не тільки красою, а й командним запалом громади. Тож вона впевнена, що ці квіти стануть символом процвітання села та його співпраці з Королівством.

Заступник голови облради Петро Грицик у своїй промові підкреслив, що Невицьке – село особливе, його громада завжди відрізнялася від інших громад Ужгородщини ініціативністю та творчим підходом до питання розбудови села – своєї малої батьківщини. Завдяки чому Невицьке успішно перетворюється у привабливий туристичний населений пункт. Він також відмітив діловитість та уболівання сільського голови за стан справ у селі. Побажав йому натхнення і далі так тримати, а громаді – зробити все для того, аби ці клумби цвіли до пізньої осені. І як у воду дивився. Спеціаліст сільради Любов Угрин разом із іншими із власних насінневих запасів уже засіяли клумби майорами, чорнобривцями, георгінами. Тож цвісти клумбам ще довго.

У перспективі ‒ облаштування в’їзної арки, де будуть викарбувані герби трьох районів ‒Перечинського, Великоберезнянського та Ужгородського, велосипедної стоянки тощо, інформує прес-служба облради.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
Всі новини