79754
17:53 11.042019

На Ужгородщині провели закладку майбутнього дендропарку

Життя 3848

Сьогодні, 11 квітня, в Урочищі Дубки неподалік обласного центру Закарпаття провели закладку насаджень майбутнього дендропарку. У традиційному щорічному заході, який пройшов у рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», взяли участь голова облдержадміністрації, голова обласної ради, керівники і працівники структурних підрозділів ОДА, обласного управління лісового і мисливського господарства, Ужгородського лісгоспу, вихованці шкільного лісництва Кам’яницької ЗОШ І–ІІІ ступенів.
Упродовж кількох годин учасники акції на 30-ти сотинах урочища висадили 900 дерев 16-ти порід. Серед них – традиційні для Карпат вільха, дуб, ясен, береза, сосна, клен, горіх тощо. Своє місце зайняли на плантації й екзотичні гінкго білоба й хурма кавказька. Саджанці останньої наші лісівники спеціально виростили в розсаднику аби приживити на Закарпатті нетрадиційну для краю лісову культуру.
Молоді деревцята, коли зміцніють й підростуть, розсадять у новому дендропарку на території урочища, облаштують там доріжки для прогулянок, альтанки й лавиці для відпочинку. Після закінчення роботи юні натуралісти шкільного лісництва отримали з рук керівника краю пам’ятні подарунки.

Прес-служба ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах