79724
15:35 11.042019

«Серце до серця»: студенти Хуста зібрали майже 17 тисяч гривень під час благодійної акції

Життя 4461

Уже за доброю традицією студентство Хуста та небайдужі краяни активно долучаються до Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», яка цими днями відбувається у всіх містах нашої держави.

Цьогоріч акція проходить під гаслом «Дитяче серденько, живи!», а зібрані кошти спрямують на придбання кардіологічного обладнання для Закарпатської обласної дитячої лікарні.

10 квітня у місті над Тисою на Майдані Незалежності за підтримки управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради відбувся міський фінальний етап благодійної акції. Відрадно, що до доброчинної справи долучилися не лишень студенти всіх навчальних закладів міста, але й школярі, освітяни, працівники держустанов, прості перехожі, яких протягом дня студенти-волонтери закликали до доброї справи – зробити посильний внесок у спеціальні скриньки. Кожному благодійнику на знак подяки студенти дарували наліпку в формі серця – як винагороду за небайдужість.

Спільними зусиллями було зібрано 16 тис.667 гривень.

«Відрадно, що вже кілька років поспіль Хуст активно підтримує акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». Особливо і заздалегідь студенти готуються до фінального етапу заходу, що зазвичай відбувається на центральній площі міста, де волонтери влаштовують концертну програму з пісенними й танцювальними номерами, демонструють свої таланти, приміром, гру на музичних інструментах. Студенти-медики у свою чергу усім бажаючим вимірюють артеріальний тиск, навчають правильно надавати першу медичну допомогу тощо. Також традиційно волонтери пригощають перехожих чаєм та кавою, тобто кожен долучається, як може, і ми дуже цінуємо цю допомогу», – поділилася голова Хустської міської студентської ради Мирослава Шемота.

Завершуючи акцію, студенти міста над Тисою запевнили, що готові й надалі підтримувати доброчинні заходи Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», адже це допомога тим, хто справді її потребує.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах