78845
15:57 1.042019

На Ужгородщині провели ювілейне засідання районної організації «ТУКЗ – КМКС». Фото, Відео

Життя 2669

У суботу, 30 березня, відбулося засідання ГО «ТУКЗ – КМКС», приурочене до 30-ї річниці з дня заснування організації, яку відзначали нещодавно. Цього разу місцем для проведення зустрічі став новий «Угорський дім» у Великій Доброні Ужгородського району.

Ще перед початком офіційної частини присутніх здивували слайд-шоу, де показали фотографії практично із самого моменту заснування організації – під час відкриття різнопланових проектів, проведення балів та урочистостей, а також робочі моменти з життя членів організації.

Йожеф Бугайла, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді, став почесним гостем заходу та привітав усіх, хто долучився до такої важливої та потрібної організації і віддає їй свої сили. Генконсул також запевнив, що уряд Угорщини й надалі підтримуватиме угорців Закарпаття.

Голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району Лівія Балог традиційно подала на розгляд громадськості річний звіт про проведену роботу. В ньому детально зазначені напрямки діяльності організації та співпраця з осередками.

 

– Протягом останнього року ми подолали не одну перепону, однак нам вдалося вистояти і ми продовжуємо втілювати головну мету – розвиток та процвітання угорської громади на Закарпатті. Попри це, наша держава переживає економічну кризу, яка обтяжується негативним політичним впливом – від військового конфлікту на Сході аж до обмеження законних прав, гарантованих Конституцією України.

У зв’язку з цим на Закарпатті досить сильними є міграційні процеси, зокрема і серед представників угорської громади – 25 % виїжджають за кордон у пошуках роботи. Завдяки підтримці угорського уряду ми намагаємося вирішити це питання – створено фонди, які надають фінансову підтримку для розвитку підприємницької діяльності регіону.

Разом з тим, пані Лівія розповіла про низку культурних подій, які організація провела у 2018-му та ще запланувала на 2019 рік.

 

Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ – КМКС», народний депутат України, розповів, що організація утворилася ще за часів Радянського Союзу і протягом останніх 30-ти років безперестанку відстоювала інтереси угорців краю: «Це вагомий відрізок часу для Товариства, що працює в культурній, соціальній та політичній сферах. До того ж, в Україні не знайти практично жодної організації з такою історією».

Анетта Андрейчак-Товт, голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» у Паладь-Комарівцях, депутат від фракції «КМКС», виступила з фінансовим звітом організації, а Степан Мацко, депутат, заступник голови Ужгородської районної ради, розповів про політичні успіхи народних обранців, фінансування програм та рішення сесій.

Зокрема, гостям презентували книгу, де зібрані фото з життя мешканців Великої Доброні за майже 150 останніх років – від простих робітників до воїнів, які боронили рідні землі.

У рамках відзначення 30-ї річниці від дня заснування ГО «ТУКЗ – КМКС» активних членів, які стояли біля витоків створення організації, нагородили грамотами та подарунками.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини