78152
09:51 21.032019

Ужгородців запрошують відвідати «The World of Icons»

Життя 2037

27 березня о 18:00 в арт-центрі “Галерея ІЛЬКО” відбудеться відкриття міжнародного проекту безпредметного мистецтва «The World of Icons» організованим мистецьким об’єднанням KNO | Kyiv Non Objective.

«The World of Icons» є презентацією робіт художників з Європи, США, Австралії та України, творчість яких щільно пов’язана з безпредметним мистецтвом та його сучасними напрямами, такими як reductive art та post-formalism, візуальна мова котрих прикметна тим, що оперує широким спектром художніх засобів вираження.

«The World of Icons» – виставка-підсумок міжнародного проекту «Icons», що був організований мистецьким об’єднанням KNO | Kyiv Non Objective, та який відбувався протягом всього 2018-го року у виставковому просторі Музею М. Булгакова. Проект було задумано та реалізовано як серію експериментальних виставок, а сам простір музею став лабораторією для художніх практик митців із різних країн світу.

Наскрізною лінією проекту є поняття образу в мистецтві. У рамках «Icons» автори намагались знайти відповіді на питання: чи може існувати образ у творах безпредметного мистецтва, якщо в таких творах він постає лише у своїй до-лінгвістичній формі? Чи може нефігуративне мистецтво бути формою естетичного освоєння світу та почуттів або бути формою мислення у світі абстрактних категорій?

Щомісяця митці, підсумовуючи свої роздуми, створювали нову експозицію в лабораторному просторі музею. У якості отриманої «відповіді» на досліджувані питання художники додавали назву свого проекту до загальної назви «Icons». Таким чином постали такі проекти, як: «Icons\Objects», «Icons\Structures», «Icons\Nonobject» та інші. Узагальнюючи весь цей досвід можна стверджувати, що безпредметне мистецтво не є лише грою з формою та кольором. Художники у своїх творах віднаходять тонкий зв’язок поміж різними категоріями метафізики буття. У свою чергу глядачеві пропонується цілком інший простір для споглядання та відчуття реальності, в якій згармонізований світ відносин поміж базовими категоріями мистецтва, естетики та філософії.

KNO | Kyiv Non Objective – мистецьке об’єднання, яке було засновано українськими митцями у 2017 році. Цілі та діяльність об’єднання зосереджено на продовженні традиції безпредметного мистецтва в Україні, формуванні міжнародної мультидисциплінарної платформи для репрезентації різноманітних художніх практик та розробці концепцій в області сучасного безпредметного мистецтва.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах