77707
13:57 16.032019

Хустянин Василь Деяк презентував фотовиставку, присвячену 80-річчю Карпатської України. Фото

Життя 4724

Василь Деяк – добре відома не тільки на Хустщині, але й далеко за межами краю особистість. Найперше, його пов’язують зі спортом, адже він – суддя міжнародної категорії, фахівець з важкої атлетики, майстер спорту. 35 років поспіль очолює Хустську дитячо-юнацьку спортивну школу. Також пан Василь – член Національної спілки журналістів, здебільшого висвітлює спортивне життя краю. А ще ця багатогранна особистість захоплюється фотографією й радо ділиться своїми фотодоробками з іншими.

Так, днями у Хустській міській картинній галереї  відкрилася фотовиставка Василя Деяка, присвячена 80-річчю Карпатської України. До презентації тематичної експозиції на широкий загал автор йшов десять років, поповнюючи колекцію фотоархіву ексклюзивними світлинами.  Його герої  –  освітяни й музиканти-співаки, зокрема лауреати фестивалю-конкурсу стрілецької пісні, на який до Хуста щороку з’їжджаються колективи й виконавці з різних куточків України, політики й громадські діячі, сивочолі та зовсім юні краяни, яких об’єднує національна ідея. Левову частку світлин автор зробив  на урочистостях під час вшанування пам`яті полеглих січовиків на “Красному Полі”.

Представив Василь Деяк на виставці й ексклюзивну колекцію унікальних марок і листівок, випущених до Сойму Карпатської України тощо.

Цього дня на відкриття виставки завітало чимало друзів та знайомих автора, молодь та юнь Хуста, громадськість, котра цікавиться історією краю. Не оминули увагою тематичну експозицію і представники влади міста й району. Зокрема з теплими словами вітань до Василя Деяка звернулися Хустський міський голова Володимир Кащук, голова Хустської районної ради Юрій Іванчо, голова Хустського районного комітету працівників освіти Хустської РДА Анжеліка Фетько, поетеса, драматург Олеся Чепелюк та інші відвідувачі.

Музичною окрасою події стали виступи талановитих вихованок Сокирницької дитячої школи мистецтв, поетеси-барда Вікторії Сливки та актора Закарпатського обласного театру драми та комедії Василя Довганича.

Богдана КЛЕКНЕР, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах