75890
17:57 20.022019

Хустяни вшанували світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні. Фото

Життя 3829

20 лютого в Україні – пам’ятний день. День Героїв Небесної Сотні. День вшанування подвигу учасників Революції Гідності, увічнення пам’яті тих, хто загинув протягом кривавих лютневих днів 2014 року у самісінькому серці Києва – на Майдані, на вулицях Грушевського, Інститутській, – захищаючи ідеали демократії, відстоюючи європейське майбутнє України.

Хвилиною мовчання, покладанням квітів та запаленням лампадок під час мітингу-реквієму хустяни вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих на Сході України воїнів. Представники міської та районної влади, громадськість, студентство й школярство, учасники АТО зібралися у міському парку культури та відпочинку ім. Героїв Небесної Сотні біля символічного пам’ятника “Янгол-революціонер”.

Цього скорботного дня з вуст юних вихованців театрального відділу Хустської школи мистецтв Анастасії Дубович, Валентини Бізонич, Дениса Рокоса линули патріотичні вірші, а лауреатка міжнародних пісенних конкурсів Ребека Мікаелі до сліз зворушила композицією із репертуару С.Вакарчука “То не така війна”.

На знак пам’яті про всіх загиблих під час Революції Гідності та на Сході України, а війна не обійшла і місто над Тисою, забравши життя двох хустян, справжніх патріотів Михайла Печунки та Роберта Маслея, містяни запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Опісля усі бажаючі мали нагоду відвідати Хустський краєзнавчий музей, де діє оновлена зала, присвячена не тільки подіям на Сході України, у зоні АТО, а й подіям Майдану, Революції Гідності.

Герої не вмирають! Пам’ять про їхній подвиг – у наших серцях!

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах