75876
15:41 20.022019

Перший заступник голови Закарпатської облради провів особистий прийом громадян

Життя 4004

У середу, 20 лютого, перший заступник голови облради Йосип Борто провів черговий особистий прийом громадян, під час якого розглянув 24 звернення краян. Посадовець уважно вислухав усіх, хто прийшов розповісти про свої проблемні питання, та в межах своєї компетенції надав необхідну допомогу.

Зі своїми наболілими проблемами люди приїхали навіть з віддалених районів Закарпаття – Хустщини, Виноградівщини, дехто з – Мукачівщини, Ужгородщини, але здебільшого – з Ужгорода. В усіх зверненнях жителі краю волають по матеріальну допомогу.

Так, до прикладу, молода сімейна пара з обласного центру потребує чималі кошти на лікування маленького синочка, який народився з високою патологією. У свої два рочки хлопчик вже переніс 2 операції і тепер для реабілітації йому необхідне щоденне лікування.

А от багатодітна мати з с.Кошелево Хустського району досі живе без газу. У своєму зверненні жінка пише, що виховала п’ятеро дітей. Сім’я малозабезпечена, вона вже пенсіонерка і до того ж важкохвора. Пенсії ледь вистачає на саме необхідне – їжу та ліки, тож на проведення газу, яке коштує 30 тис грн, годі мріяти відкласти.

Четверо людей з інвалідністю різної категорії звернулися до Йосипа Йосиповича по допомогу, бо мають онкозахворювання і для проведення хіміотерапії потребують чималі гроші.

Просити допомогу за матір прийшла її донька, мешканка Ужгорода. Дівчина бідкається, що мати прикута до ліжка вже 10 років, інвалід І групи, потребує щоденного догляду. А вона сама теж дуже хворіє, пенсії матері не вистачає не те що на оплату компослуг, а й придбання ліків. Майже аналогічна ситуація в іншої ужгородки з інвалідністю І групи, яка є вдовою, – дочка теж інвалід і обидві потребують кошти на дороговартісне лікування.

Ужгородець, інвалід ІІІ групи розповів посадовцю, що йому потрібне протезування травмованого колінного суглобу. Травму отримав при виконанні військової служби. Протез коштує 75 тис грн.

Дві пенсіонерки з обласного центру хворіють на гепатит «С» і потребують чималі кошти на лікування. За півроку необхідно викласти з власної кишені понад 25 тис грн.

Прийшов на прийом до Йосипа Борто і учасник АТО з с.Пацканьово, що на Ужгородщині. Він розповів, що під Іловайськом отримав поранення, лікувався і проходив реабілітацію, але останнім часом почувається погано, потребує знов оздоровлення.

Чоловік з інвалідністю ІІІ групи приїхав аж з с.Липча Хустського району, хворіє на гіпертонію та й ще на додаток має проблеми з серцем. Також просив одноразову матеріальну допомогу.

Жінка з с.Часлівці Ужгородського району просила допомогти коштами для свого сина-інваліда, який потребує реабілітацію після ускладненої хвороби. Інша мати з Ужгорода також прохала допомогти неповнолітньому сину з вродженою вадою серця виділити гроші на лікування.

Тож, всі питання, з якими прийшли відвідувачі на прийом, взято на особистий контроль та доручено департаменту соцзахисту ОДА надати одноразову матеріальну допомогу, повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини