74826
12:10 6.022019

Ужгородська міська рада просить накласти арешт на землю біля драмтеатру. ВІДЕО

Життя 2515

Територія біля обласного закарпатського музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв має залишатися вільною від забудови – переконане керівництво міста.

Нагадаємо, нещодавно Закарпатський окружний адміністративний суд прийняв постанову, за якою відкрито виконавче провадження, з вимогою визнати протиправною відмову Ужгородської міської ради зареєструвати декларацію про початок будівельних робіт. Йдеться про зведення у провулку Мостовому, біля облмуздрамтеатру, офісних приміщень з підземним паркінгом.

Як повідомляють в Ужгородській міській раді, постанова суду стосується однієї (поз.1) із трьох земельних ділянок, які продали з аукціону в 2009 році, і належить громадянину Р. Юрсі. У 2015 році, за попередньої каденції керівництва містом, управлінням містобудування та архітектури надано містобудівні умови та обмеження забудови на будівництво офісних приміщень із підземним паркінгом на 40 місць.

Наприкінці літа 2016 року для початку будівництва біля драмтеатру зрубали ялинки, проте 2 вересня члени виконкому міськради прийняли рішення про скасування надання містобудівних умов та обмежень щодо цієї забудови. Відділ ДАБК Ужгородської міської ради відповідно до рішення виконкому скасував декларацію на початок виконання будівельних робіт. Незадоволені власники оскаржували ці та інші рішення в судах, а міська влада продовжувала відстоювати принципову позицію щодо неприпустимості забудови.

– Ми підготували заяву в слідче управління Нацполіції про залучення нас, як потерпілої сторони у кримінальне провадження. Також ми просимо накласти арешт на вищезгадану ділянку, – повідомив міський голова.

Забудова цих ділянок закриває фасад будівлі драмтеатру, а також жодним чином не прикрасить цю територію, яка є зоною відпочинку для містян, вважають у міськраді.

– Виконавче провадження, яке надійшло до нас 28 січня, не може бути виконано, оскільки не передбачено законодавством відновлення декларацій, які були скасовані з тих чи інших причин. Просто відсутня процедура відновлення, – підсумувала начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Олександра Зотова.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини