73160
11:09 11.012019

Майже 14 тисяч разів за минулий рік виїжджали на виклики закарпатські газовики

Життя 3126

Найбільше викликів фіксується в період опалювального сезону.

У минулому році спеціалісти аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Закарпатгаз» здійснили майже 14 тисяч виїздів.

Кількість викликів аварійників за минулий рік зросла на 2 тисячі порівняно із 2017 роком. Найчастіше проблеми виникали через недотримання правил безпеки несправні димові та вентиляційні канали та самовільним встановленням або ж заміною газового обладнання.

«Кожна розмова диспетчера із споживачем записується. Це дає змогу проаналізувати ситуацію та ступінь її загрози, а також провести людині, що звернулася, інструктаж, як діяти в конкретному випадку. Це дозволяє зменшити ризик виникнення надзвичайної ситуації до того, як фахівці аварійної служби приїдуть на місце виклику», — пояснив головний інженер ПАТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський.

Інколи ситуації виходять за межі побутових. Наприклад, 28 вересня 2018 року під час проведення несанкціонованих земляних робіт в районі села Дубрівка приватним підприємцем було пошкоджено підводящий газопровід до смт. Середнє Мукачівського району. Тоді без газопостачання залишилися майже 3000 споживачів у 15 населених пунктах. Аварійним бригадам ПАТ «Закарпатгаз» вдалося за добу повністю відновити газопостачання.

Станом на 10 січня 2019 року у ПАТ «Закарпатгаз» на постійній основі працює 45 аварійних бригад. Щодня по області заступає на зміну 12 бригад. Абсолютно всі фахівці щомісяця, відповідно до плану, проходять тренувальні заняття. Ці навчання максимально наближені до реальних умов, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба ПАТ «Закарпатгаз».

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах