72806
13:32 7.012019

Колядників запрошують на Хустщину

Життя 2454

Колядники Хустецької долини зберуться у Нижньому Селищі 14 січня, аби представити свої колядки. Організатори запрошують гостей з усього Закарпаття, аби ті відчули дух Різдва Хустщини.

Про це “Карпатському об’єктиву” повідомив один з організаторів, голова громадської організації “Nyzhne Selishche – YMCA” В’ячеслав Кошан. За його словами, “Колядованя” Хустецької долини є традиційним і має на меті зберегти традиції колядування. У заході беруть участь родини з різних сіл Хустецької долини, як-то Нанково, Нижнє Селище, Копашнево.

“Започаткований захід три роки тому настоятелем нашого храму отцем Геннадієм. Традиції проведення майже не змінюються, колядують переважно хори з нашої Хустецької долини та інколи запрошуємо інші. Вже двічі у заході брав участь Митрополичий хор Хустської Єпархії. Минулого року (і цього теж буде) — Заслужений академічний Закарпатський народний хор. Ну, і цього року вперше буде церковний хор з села Руське Поле, який запросив отець Геннадій”, — прокоментував В’ячеслав Кошан.

В’ячеслав наголосив, що захід — не конкурс і не фестиваль. Це більше демонстрація традицій та особливостей. Цього року організатори вирішили змінити формат. Наприклад, до глядачів звертатимуться не ведучі, а люди з відеоінтерв’ю, які розповідатимуть про традиції колядування у минулому. Не обійдеться без сюрпризів.

Всіх охочих послухати колядки Хустецької долини запрошують у будинок культури села Нижнє Селище 14 січня. Початок заходу — о 17:00.

Ольга РІЗАК

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах