72570
16:51 27.122018

Новорічно-різдвяний ярмарок стартував в Ужгороді

Життя 9130

Кожного року в обласному центрі Закарпаття проводять традиційний новорічний ярмарок. Цьогоріч локацією стала не повністю завершена площа Петефі. Там, де ще декілька тижнів тому люди пеходили дорогу через «велике озеро» зараз уже стоїть бруківка.

У святково прикрашених дерев’яних будиночках розмістили свою продукцію винороби та пасічники, які пропонують запашний карпатський мед, вина, настоянки власного виробництва та, звісно, зимовий хіт – глінтвейн. До того ж, на ярмарку можна придбати в’язані речі, тарілки та ялинкові прикраси ручної роботи.

Павло Мишкулинець з Бобовища, Мукачівського району, розповів, що відвідує ужгородську ярмарку щороку та привозить сюди свої найкращі вина. Сьогодні ж привіз містянам 10 різновидів вина, серед яких Кагор, Каберне, Чорний принц, Мускат, Троянду Закарпаття. В середньому за 1 літр вина просить 100 грн. Частує гостей пан Павло і пряним глінтвейном, куди ж без нього в зимову пору.

Анжеліка Фегир з Новоселиці, Мукачівського району, привезла на якрмарок продукцію бджільництва: «Наша родина пасічників традиційно презентує свій мед, квітковий пилок, прополісне масло та навіть медові льодяники для найменших. Ми часто вивозимо нашу пасіку на різні медозбори, адже для продукції потрібно багато чого. Домовляємося з фермерами, які сіють для нас гречку, соняшник, горох для наших пасік. Звісно, ми теж пригощаємо глінтвейном з медом, корицею та гвоздикою – це зимові ліки. Крім того, маємо чимало різних настоянок з меду та фруктів, що не тільки корисно, а й смачно».

Як розповідають самі учасники ярмарку триватиме він близько 20-ти днів, до Старого нового року, тому активно запрошують усіх бажаючих прийти та насолодитися святковою атмосферою.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах