71957
15:45 19.122018

В Ужгороді вже чверть століття проходить Парад Миколайчиків

Життя 2812

Маленькі помічники Великого Чудотворця гуляють головними вулицями міста співаючи новорічно-різдвяних пісень, славлячи Миколая та роздаючи перехожим солодощі.

Ось і цього року, 19 грудня, відбувся традиційний парад. Близько сотні Миколайчиків зустрілися на головній площі міста.

– Парад Миколайчиків започаткований в Ужгороді з 1993 року. З часом із параду маленьких Миколайчиків-дітлахів, він перетворився на парад дорослих Миколаїв, – розповідає організатор свята, туризмознавець Федір Шандор. – У цьому році це вже 11-и за рахунком великий та 25-ий маленький парад. Мета акції – це нагадування про те, що свято в Україні знову прийшло, ми радуємося цьому і любимо усіх. Такий парад – унікальний для нашої країни. Тому усім громадянам ми зичимо нашої енергії та щастя, а ще миру та добра!

Тож Миколайчики-доброчинці після зборів на площі Театральній попрямували до маленьких пацієнтів Ужгородської міської дитячої лікарні.

Там вони підтримають дітлахів, які, на жаль, сьогодні змушені перебувати у медзакладі. Тож свято прийде і до цих діток – Миколайчики роздадуть їм різні солодощі.

А вже після цього колона помічників Миколая Чудотворця попрямує на площу Народну. Саме там, відбудеться урочисте відкриття 20-метрової новорічної красуні. На свято вже запрошено багато малечі: учнів усіх шкіл міста та вихованці садочків. Розважатимуть дітей актори Закарпатського академічного обласного театру ляльок «БАВКА».

Тож якщо ви почуєте недалечко передзвін маленьких дзвіночків, знайте – це маленькі помічники Великого Чудотворця.

 

Христина БІКЛЯН, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах