7143
16:14 31.052016

Проект "Все Закарпаття читає дітям" гостював у вихованців "Дороги життя"

Життя 2734

До Міжнародного дня захисту дітей в Ужгороді відбулася чергова зустріч у рамках соціокультурного проекту “Все Закарпаття читає дітям”.

7

Нагадаємо, що стартував проект цьогоріч у рамках загальноукраїнського – “Вся Україна читає дітям” – з ініціативи представника Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва на Закарпатті, письменниці Галини Малик і за підтримки управління культури облдержадміністрації.

Мета проекту – популяризація книг, зокрема, сучасних українських авторів, а також – поширення ідеї читання як однієї з найкорисніших для розуму, душі та доброго настрою звичок. Серйозні ідеї проекту в легкій, невимушеній формі до дітей щоразу доносять успішні представники різних професій, обов’язково – книголюби. Нинішня гостя проекту цій вимозі відповідає стовідсотково.

Олександра Гаркуша – відомий книговидавець і художниця, котра цінує Слово настільки, що повсякчас прагне надати йому якнайдостойніше обрамлення. Вочевидь, саме особисте зацікавлення літературою – запорука того, що книги, які побачили світ у “Видавництві Олександри Гаркуші”, можна розглядати не лише як паперовий носій інформації, але й як самостійний, довершений витвір художньо-дизайнерського мистецтва, що справляє неабияке враження і на малих читачів, і на досвідчених експертів спеціалізованих виставок та конкурсів.

Утім, сьогодні гостя презентувала творчість колеги-львів’янки – відомої сучасної української письменниці і теж видавця (директора “Видавництва Старого Лева”) Мар’яни Савки. Під час знайомства з захопливою “Казкою про Старого Лева”, Олександра Гаркуша внесла у проект нову “родзинку” – залучила до читання самих дітей, зробивши їх не просто пасивними слухачами, але співтворцями книжкового свята.

Підтримала таке інтерактивне спілкування Галина Малик, котра зачитала для учасників декілька власних віршів-загадок. Окрім того, координатор проекту традиційно наголосила на важливості читання та виконала приємну місію – передала вихованцям медико-соціального реабілітаційного центру “Дорога життя” бібліотечку, сформовану з книг, які минулого тижня спеціально для особливих дітей подарували всі видавництва-учасники виставки “Книга-фест”. Для зручнішого читання, книжкові сюрпризи доповнено закладками-сувенірами проекту “Все Закарпаття читає дітям”.

Наостанок, учасники проекту розважились малюванням спільної картини, яка нагадуватиме дітям про цю зустріч та щоденну можливість цікаво провести час за читанням. А ще Галина Малик пообіцяла вихованцям “Дороги життя” в недалекому майбутньому завітати знову і взяла з них зворотну обіцянку: до наступної зустрічі прочитати всі одержані нині книжки.

Управління культури Закарпатської ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах