71107
20:19 11.122018

УжНУ пропонує навчання онлайн

Життя 10462

На підготовчих курсах УжНУ стартував новий освітній проект

Переглядати лекції наживо та навчатися дистанційно – віднедавна така можливість з’явилася для слухачів підготовчих курсів УжНУ. Метою освітнього проекту є підготовка до ЗНО тих абітурієнтів, які не мають змоги безпосередньо відвідувати університет. Відтак дистанційно, в режимі реального часу школярі можуть переглядати лекції, задавати питання викладачу, отримувати завдання та матеріали для підготовки до ЗНО.

Як розповідає проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Ігор Король, декілька років поспіль на Закарпатті є проблема, пов’язана з тим, що область перебуває на останніх місцях за рейтингом ЗНО. «Ми шукали вихід із цієї ситуації, намагалися знайти можливість підняти рівень знань вступників. Наразі ми маємо інструменти, які дають можливість учням шкіл, зокрема з віддалених районів, переглядати лекції фахових викладачів, які якісно готують до ЗНО, пояснюють приклади, вчать теорію. Цей механізм полягає в тому, щоб проводити курси в онлайн-режимі. Відтак лекції відбуваються й в звичному режимі навчання, безпосередньо в аудиторії, й одночасно заняття транслюється в онлайн. Тому будь-який школяр, який має інтернет, може слухати ці курси на комп’ютері, телефоні, чи планшеті, не виходячи з дому» – зазначив Ігор Король.

Наразі в онлайні є лекції з української мови, літератури, іноземної мови, математики та історії України. Якщо будуть бажаючі слухати додаткові предмети для підготовки до ЗНО, то будуть формуватися групи слухачів та стартуватимуть курси й з цих дисциплін.

Для того щоб записатися на онлайн-заняття, слухач повинен подзвонити на телефон підготовчих курсів +380505531824 подати інформацію про себе та перелік предметів, які він бажає слухати. «Ціна за одне заняття – на рівні чашки кави, але слухачеві не треба їхати в Ужгород, тратити час та кошти» – наголошує Ігор Король.

Всі хто записаний на курси, включаються в закриту групу у фейсбуці, мають змогу переглядати лекції, матеріали, презентації лекцій, отримувати домашні завдання, спілкуватися з викладачем. В перспективі є можливою трансляція онлайн-лекцій на інших веб-платформах.

Інформаційно-видавничий центр

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах