70675
13:41 6.122018

Закарпатські лісники отримують на телефон «селфі» своїх підопічних

Життя 3119

Так, за допомогою камер відео нагляду закарпатські єгері спостерігають за жителями лісу, що допомагає не лише підрахувати лісових мешканців, а й перевірити їх спокій та відігнати браконьєрів.

Те, що голод не тітка, ці звірі знають краще за будь-якої людини. Два мішки качанів на майданчик – це понад 50-ти кілограмів. І, само собою, овес, сіль, кукурудза.

Олені, козулі, кабани, рисі, борсуки та інша дичина. За даними щорічної реєстрації, ці тварини мешкають в Іршавських лісах.

Тепер дані будуть точніше. Адже в лісах встановлені камери фото і відеофіксації. Прилади реагують на рух і відразу ж відправляють на телефон єгеря «Селфi».

До прикладу в Річанському лісництві Довжанського лісомисливгоспу на Іршавщині розташованi 6 камер відеонагляду: дві стаціонарні та чотири мобільні. Дві камери відеоспостереження фіксують транспорт та гостей лісництва, а чотири зосереджені тільки в лісовому масиві. Лісничий Євген Шкарупа каже, що завдяки камерам відеонагляду легше спостерігати за дикою фауною, вести облік та моніторинг. Для підгодівлі працівники єгерської служби та лісівники закупили 15 тонн кукурудзи, понад тонну солі та овес. Моніторинг та підгодівля дичини проводиться щоденно.

Але найбільше єгеря раді тому, що завдяки приладам стеження, в лісництві тепер велика колекція портретів мешканців лісів Річанського лісництва. І безпеку їх знаходиться під невсипущим контролем, повідомляє прес-служба ЗОУЛМГ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах