70661
10:42 6.122018

Ужгородців запрошують на другу прем’єру театральногого сезону

Життя 2214

9 грудня  о 18.00 Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв запрошує на другу прем’єру цього сезону.

Першою була «П’єса для метеликів з оркестром» у постановці Михайла Мільмейстра. Якщо автором цього спектаклю є ужгородка Хава Ейза Валаамова, то другу прем’єрну виставу створив відомий англійський драматург Рей Куні. Британець є одним із найвідоміших комедіографів сучасності, а його п’єса «Занадто одружений таксист” вже стала світовою класикою. До його найвідоміших комедій належить і «Він, вона, вікно, небіжчик», яка на театральних підмостках часто йде під назвою «№13».

Режисером закарпатської постановки є заслужений артист України Михайло Фіщенко, який відомий виставами на малій сцені муздрамтеатру. На цей раз він вирішив спробувати свої сили на головній сцені.

«Вибір п’єси був продиктований тим, що ми хотіли відзначити в театрі 55-річчя заслуженого артиста України Степана Барабаша, який відомий насамперед комедійними ролями. Тому до його бенефісу обрали ексцентричну комедію положень, де важко вгадати, що відбуватиметься на сцені через хвилину. Тут намішано всього: і любовна історія, і політична сатира, і детектив, і родинна драма. Комедії Рея Куні розраховані на найширші глядацькі колі. Не дивно, що їх часто екранізовують. Сподіваємося, що наша вистава «№13» зацікавить як старше покоління, так і молодше».

Цікаво, що Михайло Фіщенко у постановці зробив ставку на молодь, яка грає всі ролі, окрім головної, що дісталася Степану Барабашу. Більше про виставу можна буде дізнатися у неділю о 17.00 на традиційній передпрем’єрній прес-конференції.

А в другій половині грудня Закарпатський муздрамтеатр запрошує глядачів вже на третю прем’єру – новорічної казки «Два діди Морози і один Новий рік» у постановці київського режисера Миколи Бабина.

Олександр ГАВРОШ, завідувач літературно-драматичної частини Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Арт-зона «Писанкове Мукачево» - чудова локація для фотосесій у центрі міста
15:56
У Будапешті діти біженців з України можуть навчатися рідною мовою
15:44
У неділю «Минай» прийматиме «Олександрію»
15:35
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Всі новини