70326
10:18 3.122018

В центрі Берегова запалили першу свічку Адвенту

Життя 3587

Чудового зимового вечора, 2 грудня, в центрі Берегова біля інституту імені Ференца Ракоці ІІ зібрались сотні людей аби урочисто запалити першу свічку Спільного Адвенту. Ця гарна традиція започаткована у місті з 2015 року, і з кожним разом збирає все більше містян, які в цей день об’єднуються незалежно від віку, соціального стану чи віросповідання.

На центральній площі міста, де вже красується чарівна Новорічна ялинка, встановили великий ялинковий вінок та чотири свічки, які символізують чотири неділі Адвенту. Кожна свічка несе свій особливий зміст. Найпершою запалюється свічка Надії, за нею йдуть Віра, Любов та Радість.

Гостей, що прийшли на свято традиційно частували гарячим чаєм та свіжим хлібом із смальцем і цибулею.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова ГО «Товариства угорської культури Закарпаття», народний депутат України Василь Брензович. Теплими побажаннями та натхненними проповідями зігріли учасників дійства представники римо-католицької та протестантської церков. Відтак їх виступи завершились зворушливою спільною молитвою.

Першу свічку мали честь запалити голова ГО «ТУКЗ-КМКС» народний депутат Василь Брензович, заступник міського голови Берегова Надія Ловгі та провідний консул Угорщини у Берегові Матяш Сіладі.

Усіх присутніх вразили милозвучні виступи хору вчителів місцевої школи мистецтв. Прекрасні святкові пісні угорською та українською мовами доповнили гармонію свята.

Адве́нт (від лат. adventus – прихід) – назва періоду Різдвяного посту, що побутує серед християн західного обряду (католицької і протестантських церков). Адвент починається за чотири тижні до Різдва в період від 27-го листопада до 3 грудня, а завершується 24 грудня. Аналогом Адвенту в східному християнстві (православні та греко-католики) є Різдвяний піст, який триває 40 днів – від 28 листопада до 6 січня.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах