7032
18:27 30.052016

В Ясінях грандіозно та видовищно відкрили сучасний спортмайданчик. ФОТО

Життя 5542

Під звук гуцульських трембіт, цимбалів, скрипок, сопілок у виконанні ансамблю народних інструментів Ясінянської школи мистецтв відбулося грандіозне та видовищне відкриття сучасного спортивного майданчика зі штучним покриттям на території місцевого навчального закладу.

IMG_4412

Так, напередодні останнього дзвоника, 26 травня, у смт.Ясіня, що на Рахівщині, на території ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 хлібом-сіллю на вишитому рушнику та у гуцульких костюмах з нагоди урочистого відкриття комплексного спортмайданчика зустрічали голову Закарпатської облради Михайла Рівіса педагогічний колектив школи, учні, їх батьки та мешканці селища.

IMG_4486

Це стало ще й святом початку довгоочікуваних літніх канікул, тому настрій учнів, які напередодні останнього дзвоника прийшли відкривати свій новий шкільний спортмайданчик, зашкалював!

Під звуки фанфар на поле вийшли радісні учні різних класів та спортсмени, вишикувавшись вздовж воріт комплексного спортмайданчика, святково прикрашеного різнокольоровими кульками. Після звучання Гімну України Михайло Рівіс разом з головою Ясінянської селищної ради Едуардом Зелінським урочисто перерізали символічну червону стрічку, даючи старт тренуванням та різним турнірам на десятки років вперед.

Як наголошувалося у промовах, понад півмільйона гривень цьогоріч виділила Закарпатська обласна рада на будівництво спортмайданчика, а зі скарбниці селищної ради направлено 300 тисяч гривень. Тепер цей багатофункціональний майданчик з поліуеритановим покриттям слугуватиме тамтешній молоді для ігор в міні-футбол, баскетбол, волейбол та теніс.

IMG_4471

До речі, цей надсучасний спортмайданчик став справжнім подарунком для школярів та мешканців Ясіня, насамперед, завдяки зусиллям та наполегливості обласного депутата VІ скликання та їх земляка, вихованця цієї школи – Антона Зелінського. Антон Франтішкович є почесним президентом ФК «Говерла Ясіня», що виступає у першій лізі Закарпаття, та відомим меценатом різних культурно-спортивних товариств.

Звертаючись до присутніх з теплими словами привітань, Михайло Рівіс наголосив, що обласна рада й надалі розвиватиме спортивну інфраструктуру, особливо у гірських районах краю. Так, крайові парламентарі ухвалили Обласну програму «Спортивний майданчик», за якою впродовж 2016–2020 років за кошти обласного бюджету планується побудувати 100 спортивних майданчиків у різних районах Закарпаття.

IMG_4414

– Ясіня здавна славиться великими досягненнями у спорті, тож не дивно, що на цю приємну подію з нетерпінням очікували не лише вихованці школи, на території якої влаштовано сучасне спортивне поле, а й мешканці селища. Тепер юні спортсмени зможуть відточувати свою майстерність на тренуваннях та грати впродовж всього року, впевнено йдучи до нових звершень та перемог,- мовив Михайло Рівіс, додавши: – Недарма кажуть: спорт є запорукою здорової нації та її майбутнього!

У своїй промові селищний голова Едуард Зелінський, насамперед, подякував Михайлу Рівісу за участь у відкритті спортмайданчика, підтримку обласної ради на ділі, а також наголосив, що мешканці селища дуже вдячні за спортивний подарунок, який довго та надійно слугуватиме молодому поколінню.

IMG_4435

– Від імені мешканців Ясіня також щиро завдячую наполегливості та ініціативності Антона Зелінського, якому вдалося довести до кінця нашу спільну мрію – звести довгоочікуваний сучасний комплексний спортмайданчик для дітей. Бажаю нашим спортсменам здобувати блискучі перемоги і ставати олімпійськими чемпіонами, – сказав голова селища пан Едуард.

IMG_4445

Далі господарі свята дали можливість першими випробувати міцність поля спортивно-естрадному гуртку «Живинка». Насамкінець гарно підготовленої концертної програми Михайло Рівіс та Едуардр розіграли м’яч першого футбольного міні-матчу юнацької спортивної команди клубу «Говерла», інформує прес-служба Закарпатської облради.

IMG_4416

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини