70231
18:55 30.112018

Ужгородці долучилися до акції, присвяченій одній з найбільших проблем людства

Життя 1663

Завтра, 1 грудня, – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

20 тисяч українців щороку інфікуються ВІЛ/СНІДом. За 30 років зареєстровано понад 300 тисяч таких випадків. Це зафіксовані дані. Однак фахівці переконані, що кожна друга людина, інфікована ВІЛ, не знає про свій статус, – йдеться на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України.
Щоб привернути увагу до цієї хвороби, сьогодні в обласному центрі Закарпаття на площі Театральній Ужгородський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів соціальну тематичну акцію, до якої долучилися школярі, молодь. Взяли участь і працівники відділу спорту, сім’ї та молоді управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради.
Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Іван Фленько розповів присутнім про небезпеки цієї недуги, як вона передається тощо. 
Перехожим роздавали інформаційні буклети щодо профілактики ВІЛ-інфекції, представники духовенства помолилися за всіх ВІЛ-інфікованих та провели панахиду за тими, чиї життя обірвалися через СНІД, присутні запалили лампадки. 
Завершили захід символічним колом єдності, у яке стали всі учасники акції. 
Довідково. Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах