700
09:13 8.042016

В Ужгороді представили «світ» Артура Тиводара. ФОТО

Життя 2075

Сьогодні в обласному музеї народної архітектури та побуту відкрито виставку робіт ужгородського художника Артура Тиводара “Яблучний Спас”.

1

Назву експозиції дала однойменна картина, на якій автор одразу ж акцентував увагу відвідувачів, усипавши її підніжжя пелюстками троянд.

Так само символічно художник виокремив іще один образ – “Маленької Терезки”. Це – присвята дітям, які загинули на сході України.

Добірка об’єднує роботи, створені протягом останніх трьох років. Майже половина з них – живописні. Власне, як розповів сам автор, особлива любов до цього різновиду образотворчості прокинулась у спілкуванні з заслуженим художником України Іваном Шутєвим, а помножена на власну любов до рідної природи – свого часу дала неабиякий поштовх до написання пейзажів. Та не менш успішно художник опанував інші різновиди, техніки, жанри.

Так, на виставці представлено і канонічний іконопис темперою на дерев’яній основі, і роботи з натуральних шкіри та напівкоштовного каміння. Останні вважають творчою візитівкою митця, повідомляє «Карпатському об’єктиву» Управління культури Закарпатської ОДА.

Не зважаючи на те, що Артур Тиводар не вчився на художника, не колекціонує звання і регалії та не входить до жодної творчої спілки, його мистецтво знаходить шанувальників як за кордоном (приміром, у Німеччині), так і вдома – неодноразово виставлявся в Ужгороді, Рівному, Києві, Вінниці, Одесі, Ялті). Зокрема, з Вінницею художника пов’язують тісні дружні та колегіальні взаємини із тамтешніми митцями. Вже восени Артур Тиводар планує презентувати вінничанам десяту за ліком персональну виставку (в центрі сучасного мистецтва “Арт-Шик”), яку землякам покаже опісля.

Поки ж – “Яблучний Спас”. Виставка, яка представлена в Ужгороді вперше, діятиме до 5 травня.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах