69833
13:43 26.112018

У Хустській картинній галереї – нове знайомство: творчий дебют майстрині з Тячівщини Оксани Забелло. ФОТО

Життя 4876

Творіння її таланту і рук – ексклюзивні рельєфні роботи з гіпсу – стануть окрасою будь-якого інтер`єру. Вони унікальні. У кожен свій витвір майстриня з Тересви, що на Тячівщині, Оксана Забелло вкладає душу і серце. Саме творчість допомогла їй пережити велику втрату, рухатися далі й вдосконалюватися, жити й творити…

Днями у Хустській міській картинній галереї відбулося відкриття першої персональної виставки творчого доробку талановитої майстрині з Тячівщини Оксани Забелло. У експозиції під назвою “Барвисті крила осені” авторка представила на широкий загал поціновувачів близько ста своїх робіт.

“Виставка дуже цікава і, безсумнівно, заслуговує уваги. Роботи ваблять око, радують душу і серце. Відразу відчувається, що майстриня творить з любов`ю”, – поділився директор картинної галереї Орест Цюпко.

За словами майстрині, на виставці представлені роботи останнього року, який вона повністю присвятила мистецтву.

“Творчість не може не надихати. Вона лікує рани, у ній я знаходжу спокій. Після втрати коханої людини, дорогого чоловіка, саме в ній я віднайшла душевний спокій, – зізнається майстриня. – Це моя перша персональна виставка. Експоную переважно роботи останнього року. Я не маю художньої освіти, але змалку тягнуся до мистецтва. Творчий процес – важкий, копіткий, потребує багато часу і сил, та водночас він приносить неймовірне задоволення від творіння прекрасного й усвідомлення того, що саме ти доносиш цю красу оточуючим”.

Натхнення Оксана Забелло черпає у природі, в її красі. Каже, часто ми, заклопотані буденними справами, просто не помічаємо красу, яка нас оточує, якою нас благословив Всевишній.

У творчості жінка любить експериментувати, поєднувати непоєднуване. Працює з гіпсом. Віднедавна практикує нову техніку – заливку акрилом.

“Коли я творю, то відчуваю себе щасливою. Кожного дня я навчаюся новому, спілкуюся з природою. Щиро вдячна всім, хто прийшов мене підтримати, своїм друзям, знайомим, а особливо донечці та онукам”.

І дійсно цього дня привітати майстриню з творчим дебютом зібралися друзі та колеги по мистецькому цеху з Тячівщини, Виноградівщини, хустяни, які щиро побажали не зупинятися на досягнутому, а втілювати найсміливіші творчі задумки.

Триватиме виставка більше двох тижнів, тож кожен бажаючий має чудову нагоду познайомитися з творчістю талановитої Оксани Забелло.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини