6977
14:41 30.052016

Як Перечин відсвяткував День міста. ФОТО

Життя 5155

День-Перечина-04228-29 травня райцентр Турянщини святкував 617-у річницю першої письмової згадки. Програма була насичена різними економічними, культурними та спортивними заходами. У неділю у всіх церквах міста відбулися святкові молебні за розквіт та Божу благодать Перечина та його жителів.

У центрі та скверику, де з 2004 року височіє пам’ятник легендарному листоноші Федору Фекеті, тривала виїзна торгівля та ярмарок, атракціони. Для дітей, батьки яких є учасниками АТО, атракціони були безкоштовними. Продавали тут всяку-всячину: вина, сири, бринзу, одяг, сувеніри, аксесуари, продукти бджільництва. Можна було посмакувати боґрачем, шашликом. Діяла виставка-конкурс домашніх улюбленців «Чотири лапи». Ті, хто наважився на фейс-арт, отримав неймовірні емоції. Ця послуга коштувала від 5 до 10 грн. Біля молодих художниць була черга.

Перечинці та гості міста отримали неймовірну насолоду від виступів місцевих фольклорних колективів та міст-побратимів. Порадували своїм співом місцеві зірки Микола Годований та Володимир Мучичка.

Цього року організатори акцентували увагу на спортивних заходах. Їх відбулося дуже багато: обласні Кубки пляжного волейболу та з настільного тенісу; дитячі турніри з міні-футболу та настільного тенісу; турнір з шахів та шашок та ін. І навіть міжнародний матч з волейболу між командами Перечина та Руського Керестура (Сербія). Звісно, наші перемогли, бо, як то кажуть, вдома і стіни допомагають. Таку увагу до спорту Перечинський міський голова Іван Погоріляк пояснив кореспонденту «КО» тим, що цього року виповнюється 120 років з часу проведення Олімпійських ігор. Окрім того, Перечин завжди славився спортивними здобутками, і цю славу треба відроджувати. Цікавими були забіги на 300 метрів наймолодших спортсменів. Були сформовані дві групи: з семирічок та дітей віком до шести років. Апогеєм спортивних заходів став Перший півмарафон листоноші Федора Фекети, участь в якому взяли 32 бігуни з Ужгорода, Мукачева, Міжгір’я, Львова. Переможців нагородили кубками та медалями. Почесну місію нагородження виконали мер Перечина та український легкоатлет Рудольф Поварніцин.

На святковій сцені оголосили цьогорічних Почесних громадян Перечина. Ними стали ветерани футболу Андрій Гаваші та Юрій Сусла. Від імені Перечинської міської ради І.Погоріляк вручив грамоти громадським активістам, людям, які доклали чимало зусиль для розвитку Перечина.

На свято приїхало 10 делегацій з усіх міст-побратимів Перечина, представники урядових організацій нашого краю, дипломатичних установ, які були запрошені до слова. Гостей та містян у центрі було стільки, що яблуку ніде було впасти.

Поза увагою не можу залишити такий факт. Під час свята працівник КП «Комунальник» Женя проходив центром міста і звільняв сміттєві урни від сміття, порожніх пляшок, а також підбирав папірці з долівки.

У корчмі «Підкова» відбулася міжнародна зустріч виробників традиційних продуктів харчування «ЕТНОFOODКАРПАТИ». Це, за словами мера, була хороша нагода для Перечина у плані перемовин для налагодження бізнесу.

Кульмінацією Дня міста стала молодіжна розважальна програма за участі п’ятьох фіналістів «Голосу країни-2015р.». Одним словом, 617-у річницю Перечин відсвяткував помпезно.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини