69433
19:49 21.112018

Прем`єра дитячої вистави: у Хусті розпочалися «Пригоди іграшкового робота»

Життя 6483

Закарпатський обласний театр драми та комедії не перестає дивувати своїх шанувальників новими задумами та яскравим втіленням їх у життя. Днями у Хусті відбулася прем`єра вистави для дітей – весела казка “Пригоди іграшкового Робота” заслуженого артиста України Станіслава Лозовського (режисер-постановник В’ячеслав Давидюк). Вистава насичена музикою та хореографічними мініатюрами (балетмейстер – Валерій Кіш). У цікавій та доступній формі в  ній порушується важлива проблема: забруднення довколишнього середовища.

“Головними героями казки є лісові мешканці, які намагаються впровадити у лісі кожен свої закони. З одного боку Вовк-санітар лісу (акт. Анатолій Барна), з іншого – Ворона (акт. Микола Шпеньович), про підлість та підступність якої ніхто навіть не здогадується. Є тут і Мухомори (акт. Аліса Смерека, Сергій Маслов), зовні привабливі, проте насправді отруйні гриби. Чарівні метелики (акт. Віра Гангур, Наталя Давидюк) та Мотиль (акт. Михайло Анишинець), що наповнюють все дійство незвичайною барвистістю та легкістю, уособлюючи красу та гармонію навколишнього середовища. Заєць-боягуз (акт. Валерія Вайнраух), який тремтить від найменшого шуму, набирається сміливості і виходить в кінці вистави віч-на-віч на бій з хижою Вороною, чим обеззброює підступну інтриганку. Своїм серед лісових мешканців стає добрий, наївний, справедливий Робот (акт. Василь Бабич), викрадений Вороною. Він є символом еволюції, технологічного процесу. Опинившись у лісі, своїми порадами він робить лісових героїв кращими”, – розповідає керівник літературно-драматургічної частини Закарпатського обласного театру драми та комедії Олеся Чепелюк.

Також пані Олеся зауважує, що попри всю легкість, казка має дуже глибокий філософський зміст: не завжди можна довіряти тому, хто видає себе за добро, а той, хто був колись поганим, може змінитися і стати добрим. Цікаво та неординарно порушено у дійстві важливу проблему: забруднення довколишнього середовища.

“На жаль, не всі дорослі показують гідний приклад своїй дитині, залишаючи за собою після відпочинку на природі купу сміття. Тож наш Вовк-санітар лісу – навчає, що потрібно завжди прибирати за собою, бо інакше планета перетвориться на велике сміттєзвалище. Як нагадування про цю проблему довкілля, у центрі сцени стоїть дуже символічний сміттєбак. Сценографія В’ячеслава Давидюка, на перший погляд, невигадлива, проте змістовно-функціональна, дає змогу насолодитись вигадливістю персонажів, які навіть за допомогою простих пластикових пляшок створюють справжню ритмічно-музичну композицію”, – поділилася Олеся Чепелюк.

Вистава є цікавою для перегляду як дітей, так і їхніх батьків. Адже у невимушеній формі спонукає глядачів задуматися над багатьма важливими питаннями. А чудова гра акторів, легкість та динамічність сюжету створює хороший настрій на весь день.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах