69069
15:01 17.112018

В угорському місті Сегед урочисто відкрили пам'ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років

Життя 4000

Сьогодні в угорському місті Сегед урочисто відкрили пам’ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років з нагоди 85-х роковин трагедії.

Звертаючись до присутніх, наголосила, що допоки ми пам’ ятаємо і залишаємося разом, ми маємо майбутнє. А досвід Голодомору, серед іншого, вчить і тому, що втрата незалежності і державності веде до знищення нашого народу. Подякувавши Угорщині за визнання Голодомору, закликала продовжити підтримку в протидії російській агресії.

Пам’ятник встановлений у центрі м. Сегед на Домській площі в парку центрального собору м. Сегед, на території, яка віднесена до світової культурної спадщини. Автором пам’ятного знаку є Богдан Корж (Ужгород). На пам’ятнику викарбовано: «До 85-х роковин Голодомору в Україні, організованого радянською владою у 1932-33 роках. Вічна пам’ять багатомільйонним невинним жертвам геноциду українського народу”.

Монумент був встановлений завдяки зусиллям Чонградського абатства, Сегед, Почесного Консульства України в м. Сегед, Самоврядування українців м. Сегед.

Участь у церемонії взяли Заступник міністра зовнішньої економіки і закордонних справ, Парламентських державний секретар Левенте Мадяр,єпископ Ласло Кішш-Ріго, Почесний консул України в м. Сегед А.Ровт, Голова самоврядування українців м. Сегед, Голова Товариства українців Сегеда Наталя Шайтош-Запоточная та інші гості.

Після освячення пам’ятника була проведена панахида за невинними жертвами Голодомору і покладено спільний вінок, виготовлений із колосків. Захід завершився хвилиною мовчання в пам’ять про невинних жертв Голодомору та концертом – панахидою у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

Nepop Liuba
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини