68370
08:39 12.112018

1377 ужгородських призовників оповіщено про прибуття до військового комісаріату

Життя 3533

Міська призовна комісія в Ужгороді продовжує роботу з питань призову громадян України на строкову військову службу у жовтні – грудні 2018 року.

Підлягає оповіщенню про прибуття до військового комісаріату 1377 осіб-призовників. Планове завдання для Ужгородського ОМВК – близько 100 призовників. Але головною проблемою є те, що призовники не з’являються у військкомати.

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України – це конституційний обов’язок українців (ст. 65 Конституції України і ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»).

Військовий обов’язок встановлюється з метою підготовки громадян України до захисту своєї держави, забезпечення особовим складом ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення і Державної спеціальної служби транспорту, посади в яких комплектуються військовослужбовцями.

Складовою частиною військового обов’язку є строкова служба в армії.

Хто підпадає під призов?

На строкову службу призиваються придатні за станом здоров’я чоловіки, яким на день відправлення у військові частини вже виповнилося 20 років, однак ще немає 27-років і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Отримавши повістку, необхідно прийти з нею на призовну дільницю у зазначений термін. Якщо навіть ви з якихось причин не отримали повістку (через затримку на пошті або отримали її, але вирішили «не помітити») – це не звільняє вас від відповідальності. Закон дає особі призовного віку 10 днів від початку призову, аби прибути у військкомат.

Громадяни України чоловічої статі, придатні до проходження військової служби за станом здоров’я і віком, зобов’язані:

а) прибути за викликом військового комісаріату на призовну дільницю для проходження медичного огляду, направлення на підготовку з метою здобуття військової спеціальності, призову на військову службу або на збори;

б) проходити підготовку до військової служби, військову службу і виконувати військовий обов’язок у запасі;

в) проходити медичний огляд та лікування в лікувально-профілактичних закладах згідно з рішенням призовної комісії;

г) виконувати правила військового обліку.

Чи поїдуть призовники в зону бойових дій?

«Строковики у жодному разі не братимуть участі в бойових діях на Донеччині і Луганщині. Новобранці проходитимуть службу в лавах Збройних сил України, Національної гвардії, Держприкордонслужби і Держслужби спеціального транспорту», – повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

За ухилення від військової служби в Україні передбачається як адміністративна, так і кримінальна відповідальність, повідомив «Карпатському об’єктиву відділ оборонної, мобілізаційної роботи і ЦЗН Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах