68295
22:01 8.112018

«Зупинимо булінг разом» урок під такою назвою провели для школярів Ужгородської ЗОШ № 19

Життя 6226

Закарпатська юстиція продовжує активно працювати над реалізацією в області інформаційної компанії #СтопБулінг. Адже булінг – це не просто жарти, пустощі або грубість, це особлива форма взаємин між дітьми, що за відсутності реагування може перерости в насильство.

Озброївшись інформаційними матеріалами спеціалісти юстиції Закарпаття та БПД завітали до Ужгородської загальноосвітньої школи № 19, де з учнями 8-х класів провели урок, присвячений гострій проблемі протидії булінгу.

Під час уроку школярі дізнались про основні види, причини та негативні наслідки булінгу, про ефективні способи захисту своїх прав, а також що робити, аби не стати жертвою цькування та чому важливо не залишатися осторонь в якості свідка.

На прикладах сюжетів у відеороликах учні навчилися розрізняти види булінгу та переконалися, що булінг – це дуже серйозна проблема, яка може мати негативні наслідки.
«Якщо хтось з вас постраждав або страждає від булінгу – не треба мовчати! Зверніться до класного керівника, а в разі його неспроможності владнати ситуацію – до завуча або директора школи. А у разі, якщо вирішити ситуацію з булінгом на рівні школи не вдасться – повідомте поліцію!», – звернув увагу підлітків головний спеціаліст ГТУЮ у Закарпатській області Владислав Товтин.

Завершився захід гаслом #НіЦькуванню та спільним фото з школярами.

Крім того, представник Закарпатської юстиції передав керівництву школи інформаційний плакат «Податкова знижка на навчання та повідомив, що завдяки другому пакету ініціатив #ЧужихДітейНеБуває, податкова знижка на навчання відтепер поширена на дошкільну, позашкільну і середню освіту в Україні.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини