68233
13:44 8.112018

В ужгородській «ILKO Gallery» презентували виставку графіки

Життя 3092

Учора, 7 листопада, в «ILKO Gallery» відкрили виставку графічних робіт угорської художниці Каталіни Голло під назвою «Рівновага». Експозицію організували за підтримки Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород.

Каталін Голло народилась на Закарпатті, мистецтво вивчала в Ужгородському училищі прикладного мистецтва, але вже понад 40 років живе в Угорщині. З 1972 по 1986 року працювала керамістом, але пізніше повністю присвятила себе графіці. Це непроста техніка, яка потребує чималої уяви та відчуття того чим ти займаєшся. Всі картини художниці емоційні та розповідають про її внутрішній світ в момент їх написання.

Під час урочистого відкриття виставки до присутніх звернулася консул дипломатичної установи Угорщини в Ужгороді Андрея Фюлоп. Вона висловила свою подяку представникам галереї, адже тут картини Каталіни Голло виглядають гідно. Пані консул також розповіла певні біографічні моменти з життя Каталіни Голло.

«Її талант до малювання побачили ще у шкільні роки і вчителі порадили дівчині продовжити свій шлях у творчості. Будучи керамістом за освітою, Каталіна завжди велику увагу приділяла красі ліній. Пізніше, з митця-кераміка вона перекваліфікувалася у художника. У травні 2016 року відбулася перша виставка Каталіни Голло в рідному Закарпатті. Тоді її виставку під назвою «Момент» презентували в Ужгороді, Берегові, Чернівцях», – додала Андрея Фюлоп.

Сама художниця зауважила, що всі її роботи розповідають про власне життя, почуття, світогляд – це все йде з середини, її думки та відчуття.

«Якщо можу так сказати, то я маю хист змалювати свої думки, можу виразити себе завдяки лініям. Я ніколи не роблю заготовки, а просто сідаю перед пустим папером і починаю писати вірш, але він не у словах, а у лініях. Якщо мене питають про будь-яку картину я можу розповісти її історію, задум та концепцію», – розповіла Каталіна Голло.

Додамо, що на виставці представлено 77 картин, які напрацьовані протягом багатьох років, тут є навіть роботи з 2003 року. Однак після виставки в «ILKO Gallery» картини повернуться в Угорщину і поки не виставлятимуться знову. Художниця розповіла, що вона приїде до Закарпаття, але вже із зовсім новими роботами.

В роботах художниці кожен зможе побачити щось своє, зрозуміле тільки йому одному – в цьому і магія графічних робіт Каталіни Голло. Виставка триватиме до 18 листопада, тож ви ще матимете нагоду її переглянути.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
Всі новини