6714
17:17 29.052016

Незабаром стартують літні табори при школах

Життя 2171

Уже 27 травня в усіх школах пролунав останній цього навчального року дзвоник. Тепер перед батьками постає питання, куди влаштувати малечу до того часу, поки дорослі зможуть скористатися своєю черговою відпусткою. Цим переймаються в першу чергу ті, чиї діти відвідували початкову школу.

табір 1

Нагадаємо, що 2016-й оголошено Президентом роком англійської мови в Україні.

Цього літа короткотривалі табори працюватимуть практично на базі кожного загальноосвітнього закладу не тільки Ужгорода, а й усіх населених пунктів області. Це будуть так звані мовні табори, де дітки вправлятимуться в спілкуванні іноземною мовою. Школи зазначили у своїх програмах заняття та ігри переважно англійською, але є й такі, де учні підтягуватимуть рівень знань із німецької, французької, угорської, словацької та польської.

Але й тут не так усе просто, як здається на перший погляд. Не всі батьки зможуть влаштувати своє чадо туди, куди їм би хотілося. Є певні обмеження в кількості місць груп у школах. Адже основою перебування в літніх мовних таборах є забезпечення дітей якісним харчуванням та відповідними умовами. Якщо з останнім ще можна розібратися, то нагодувати малечу – справа не з простих.

Відомо, що пришкільні табори денного перебування поділили на дві категорії. До першої належать ті заклади, де діти перебуватимуть тільки до обіду, їх не годуватимуть. У таборах другої категорії передбачене харчування під час денного перебування.

«Мені зручно водити свою дитину тільки до обіду, а потім забирати. У нас проблема з харчуванням – донька перебирає в їжі. Та й як там годують?!» – коментує матуся другокласниці.

Інша мама так пояснює перебування свого сина в таборі: «У школі оголосили, що це будуть мовні табори. Щодня з дітьми підтягуватимуть англійську. У сучасному світі знання іноземної мови дуже важливе, тому я рада такій нагоді».

Відомо, що переважна більшість шкіл пропонує місця насамперед своїм учням. Так легше й педагогам, які задіяні в таборах при навчальних закладах.

До слова, працюватимуть там ті вчителі, які на початок функціонування табору перебуватимуть у відпустці. «Ця робота добровільна, але іноді тебе просто ставлять перед фактом. А оплата праці мізерна. При цьому вся відповідальність лягає на вихователя. Про щоденні заняття та їхнє різноманіття взагалі не згадую… Для цікавого дозвілля потрібно запланувати екскурсії та ігри. Якщо з іграми проблем нема, то з екскурсіями навпаки. Це додаткові батьківські кошти, яких у багатьох просто не вистачає. Залишаються ігри на асфальті шкільного подвір’я», – пригнічено розповідає одна з учителів.

Нагадаємо, що літні табори функціонуватимуть протягом 14 днів (6–24 червня) за кошти міського бюджету на базі: спеціалізованої школи І–ІІІ ст. № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов (150 дітей), ЗОШ № 6 (120 дітей), № 7 (120 дітей), № 8 (180 дітей), № 15 (150 дітей), БПЛ «Інтелект»-ЗОШ І–ІІІ ст. № 11 (120 дітей), ЗОШ І–ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» (180 дітей), НВК «Престиж» (120 дітей), «Ялинка» (60 дітей), «Первоцвіт» (90 дітей), а також протягом 10 днів (30 травня – 10 червня) за батьківські кошти на базі НВК «Пролісок».

У місті також діятимуть літні мовні школи на базі класичної гімназії, лінгвістичної гімназії ім. Т.Г.Шевченка, СЗОШ І ст. № 1 з поглибленим вивченням англійської мови, СЗОШ І–ІІІ ст. № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів, СШ І–ІІІ ст. № 3 з поглибленим вивченням англійської мови, № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов, ЗОШ І–ІІІ ст. № 7, № 10 ім. Дойко Габора, БПЛ «Інтелект» – ЗОШ І–ІІІ ст. № 11, ЗОШ І–ІІІ ст. №12, № 16, ЗОШ І–ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер», НВК «Веселка».

У таборах та мовних школах, що функціонуватимуть за рахунок міського бюджету, кошти на харчування передбачені в розмірі 30 гривень на одну особу на день.

Сподіваємося, погода, настрій і заплановані заходи сприятимуть оздоровленню та розвитку наших дітей.

Софія ПЕКАРОВИЧ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Всі новини