65920
14:07 12.102018

Батьків дітей з порушеннями зору запрошують на безкоштовний тренінг в Ужгороді

Життя 5319

11 жовтня у світі відзначали День захисту зору.

Як стверджують фахівці, кількість очних хвороб та зорових порушень щороку зростає. А ще — молодшає. Тому дуже важливо, коли є перші дзвіночки, вирішувати ці проблеми ще у дошкільному віці. Саме тоді є можливість максимально допомогти дитині. Питання корекції зору, це компетенція не тільки окулістів, але й тифлопедагогів. Лікар-тифлопедагог — представник більш вузької спеціальності, однієї з галузей дефектології. Такі лікарі мають свою спеціалізацію, але водночас володіють базовими знаннями з логопедії, олігофренопедагогіки, психології.

В Ужгороді єдиний фахівець-тифлопедагог — Таміла Василенко. Має звання вчителя вищої категорії, вчителя-методиста. Вона працює з дітками, які мають порушення зору, ось уже 30 років. Такий лікар, як і логопед, займається корекцією вимови, проводить корекцію зорових порушень психолого-педагогичними методами. Тісно співпрацює (а це — запорука гарного результату лікування) з лікарем-окулістом, ортоптистом, психологами та, звісно, батьками.

У неділю, 14 жовтня, Таміла Василенко проведе для всіх охочих тренінг. Під час заходу вона розповість батькам та іншим присутнім про те, на що звертати увагу у ранньому віці, аби у майбутньому уникнути проблем із зором. Якою є профілактика порушень зору. Як можна допомогти тим діткам, які уже мають певні проблеми із зором. Таміла Василенко надасть конкретні поради та рекомендації, відповість на всі запитання.

Захід відбудеться за адресою вул.Швабська, 25 у “Smart Point HUB” (коворкінг, простір неформальної освіти в Ужгороді).

Участь — безкоштовна! Про свою участь потрібно повідомити за допомогою смс на номер 050-616-92-03 з текстом “Я прийду на тренінг. Прізвище, ім’я”.

Початок о 14:00 (14 жовтня)

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини