65868
21:35 11.102018

В Ужгородському міському пологовому будинку видали 102 пакунки малюка

Життя 4513

В Ужгородському міському пологовому будинку на сьогодні, 11 жовтня, видано мамам при виписці із новонародженими дітками 102 пакунки малюка, або ж, як їх ще називають, «бебі-бокси». Із них – 35 мешканкам Ужгорода. Також через департамент праці та соціального захист населення Ужгородської міської ради видано 99 пакунків.

Нагадаємо, відповідно до Постанови Кабміну (№512) пакунок малюка, до якого входять найнеобхідніші речі для новонароджених – одяг, підгузки, дитяча косметика, іграшки тощо видають діткам, що народилися з 1 вересня цього року.

Відповідно до затвердженого Порядку право на отримання “пакунка малюка” мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили дитину.

Пунктом 9 Порядку визначено, що “пакунок малюка” видається під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку.

Якщо на день виписки у пологовому будинку не було в наявності “пакунків малюка”, мати або батько в пологовому будинку оформляли заяву до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. За заявою місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення забезпечує “пакунок малюка” (не пізніше 17 робочих днів) отримувачу за місцем проживання.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах