65798
12:21 11.102018

В Мукачеві розкажуть про паліативну допомогу та проблему знеболення для важкохворих дітей

Життя 3248

У п’ятницю, 12 жовтня, у Мукачеві відбудеться прес-конференція про проблеми паліативної допомоги в Україні та в Закарпатській області зокрема.

Захід проводиться в рамках проекту «Розвиток дитячої паліативної допомоги в Україні» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Щорічно в другу суботу жовтня відзначають Всесвітній День хоспісної і паліативної допомоги. Ціль заходів – підвищувати інформованість серед громадськості про проблеми паліативної допомоги, яких в українських реаліях чимало. Про них і розкажуть журналістам на прес-конференції, яка відбудеться 12 жовтня у Мукачеві. Серед іншого, на заході представлять брошуру, з якою батькам буде легше захищати права дітей, що потребують паліативної допомоги. Поінформують щодо ситуації по доступу до знеболення в Закарпатській області та розкажуть, у який спосіб отримати правову допомогу, куди та в яких випадках за нею необхідно звертатися.

Довідкова інформація:

За даними МОЗ у 2017 році – біля 17 500 українських дітей, за даними ЮНІСЕФ – від 30 000 до 70 000 дітей потребували паліативної допомоги. Така розбіжність свідчить про недостатню увагу з боку держави Україна до проблем невиліковно хворих дітей. Крім того, в Україні відсутнє чітке законодавство, яке визначає статус дітей, які потребують паліативної допомоги. В результаті чимало маленьких пацієнтів змушені жити з нестерпним болем, бо лікарі відмовляються надавати допомогу важкохворим дітям. Паліативна допомога – полегшення страждань пацієнта. Забезпечення адекватного знеболення та надання психосоціальної і духовної підтримки хворим та їхнім сім’ям, які зіткнулися з проблемами важкого захворювання.

Учасники:

– Ірина Лисничка, правозахисник проекту «Розвиток дитячої палітивної допомоги в Україні;

– Оксана Сіладі, соціальний працівник проекту «Розвиток дитячої палітивної допомоги в Україні»;

– Архімандрит Агапіт (Шпеняк), голова Місіонерського відділу Мукачівсько-Ужгородської єпархії УПЦ, керівник Іршавського молодіжного братства Іоанна Предтечі по допомозі онкохворим дітям;

– Олександр Ігнат, депутат Ужгородської міської ради, лікар хірург-онколог;

– Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради, головний редактор газети «Наша справа»;

– Марселіна Долежалова, волонтер молодіжного руху;

– Батьки дітей, які потребують паліативної допомоги.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах