65794
10:54 11.102018

Про хоспісну та паліативну допомогу для дітей розкажуть у Мукачеві

Життя 3681

На прес-конференції, яка відбудеться 12 жовтня у Мукачеві, журналістам розкажуть про хоспісну і паліативну допомогу для дітей.

Щорічно в другу суботу жовтня відзначають Всесвітній День хоспісної і паліативної допомоги. Ціль заходів – підвищувати інформованість серед громадськості про проблеми паліативної допомоги, яких в українських реаліях чимало. Серед іншого, на заході представлять брошуру, з якою батькам буде легше захищати права дітей, що потребують паліативної допомоги. Поінформують щодо ситуації по доступу до знеболення в Закарпатській області та розкажуть, у який спосіб отримати правову допомогу, куди та в яких випадках за нею необхідно звертатися.

Довідкова інформація:

Паліативна допомога – полегшення страждань пацієнта. Забезпечення адекватного знеболення та надання психосоціальної і духовної підтримки хворим та їхнім сім’ям, які зіткнулися з проблемами важкого захворювання.

За даними МОЗ у 2017 році – майже 17 500 українських дітей, за даними ЮНІСЕФ – від 30 000 до 70 000 дітей потребували паліативної допомоги. Така розбіжність свідчить про недостатню увагу з боку держави до проблем невиліковно хворих дітей. Крім того в Україні відсутнє чітке законодавство, яке визначає статус дітей, які потребують паліативної допомоги. В результаті чимало маленьких пацієнтів змушені жити з нестерпним болем, бо лікарі відмовляються надавати допомогу важкохворим дітям.

Запрошуємо представників ЗМІ

Де? площа Кирила і Мефодія, 10-12. Конференц-зал Premier Star Hotel

Коли? Мукачево, 12 жовтня 2018 р. Початок об 11.00

Учасники:

  • Ірина Лисничка, правозахисник проекту «Розвиток дитячої палітивної допомоги в Україні;
  • Оксана Сіладі, соціальний працівник проекту «Розвиток дитячої палітивної допомоги в Україні»;
  • Архімандрит Агапіт (Шпеняк),голова Місіонерського відділу Мукачівсько-Ужгородської єпархії УПЦ, керівник Іршавського молодіжного братства Іоанна Предтечі по допомозі онкохворим дітям;
  • Олександр Ігнат, депутат Ужгородської міської ради, лікар хірург-онколог;
  • Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради, головний редактор газети «Наша справа»;
  • Марселіна Долежалова, волонтер молодіжного руху;
  • Батьки дітей, які потребують паліативної допомоги.

Захід проводиться в рамках проекту «Розвиток дитячої паліативної допомоги в Україні» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Для уточнюючих питань просимо телефонувати за номером 095-145-06-60 – Ірина

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах