65725
15:34 10.102018

В Іршаві відсвяткували день міста. ФОТО

Життя 11452

Цього року Іршаві виповнилося 677 років.

Традиційно святкування проходило два дні – 6-7 жовтня. Цьогорічне святкування під назвою «Пак я з Іршави» було унікальне, тому що концертна програма складалася з виконавців, творче та життєве джерело яких брало початок з рідної Іршавщини, або з тих виконавців які так чи інакше мають життєве або творче відношення до Іршавського краю.

У перший день, суботу, містян своїми виступами радували юні таланти: Михайло Черничко, Катерина Сапожнік, Андріана Матіко, зразковий фольклорний ансамбль «Кирниченька», студія сучасного танцю «Бі Фрі». На зміну їм на сцену вийшли більш відомі виконавці Віталіна Остапчук та Йосип Чава. Прикрасою першого дня святкування був виступ Народних артистів України Степана Гіги і Квітослави Гіги та заслуженого артиста України Степана Гіги (молодшого)

Другий день був більш насиченим. Зранку в храмах міста відбулися богослужіння. О 12.00 год. у районному будинку культури пройшло «Свято першокласника» Іршавської ДШМ, а о 14.00 год. – святкове зібрання жіночого клубу «Берегиня».

Ввечері на сцені відбувався феєрверк різноманітних жанрів. Розпочався концерт з пісні «Іршаво, Іршаво» у виконанні дитячого хору школи мистецтв разом з Олесею Боднар. Глядачі мали змогу насолодитись виступами фольклорних колективів «Іршавська родина» та «Іршава», двох унікальних хорів – хору ветеранів та хору працівників культури. На завершення першого блоку всі попередні учасники виконали пісню славного нашого земляка Михайла Машкіна «Верховино, мати моя…».

Розпочався другий блок концерту вже традиційними на день міста двома флешмобами у виконанні вихованців Іршавської ДШМ та учнів шкіл міста Іршава. Всім присутнім своє мистецтво дарували Ірина Трикур, Олеся Боднар, Олеся Мейсарош, Василі Філеші, Віталіна Кізляк, Василь Олексій, Ужгородський коледж культури і мистецтв, зразкова хореографічна студія «Dance of angels», Йосип Чава, самобутній ромський колектив Сімʼї Іванцових, Степан Гіга (молодший) та гурт «SteveG & J.U.S», гурти «Чаламада» та «Рокаш». На завершення свята всіх порадував виступ вже добре відомого в Іршаві театру вогню «Фаєр-Лайф» та чудовий святковий феєрверк.

Протягом всього святкування містяни та гості мали можливість розважитись на цікавих атракціонах та скуштувати страви різноманітної кухні.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини