65708
14:33 10.102018

До Дня людей похилого віку в Ужгороді провели концерт

Життя 6839

10 жовтня в Ужгородському міському територіальному центрі надання соціальних послуг відбувся святковий концерт з нагоди відзначення Дня людей похилого віку.

Зауважимо, що міжнародний день людей похилого віку проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН і відзначається у всьому світі 1 жовтня. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день.

Вихованці ужгородського НВК «Ялинка» принесли чудовий осінній настрій у заклад, адже одягнені у яскраві барви осіннього листя та грибочків дітки запали до серця кожному з присутніх.

Вихователь угорської групи навчально-виховного комплексу «Ялинка» Еріка Чубірко: «Наші дітки дуже готувалися до свята осені і у зв’язку з недавнім відзначенням Дня людей похилого віку ми вирішили організувати цей благодійний концерт. Тут дітки мали змогу показати свій виступ, те що вивчили разом з музичним керівником та підтримати людей похилого віку, трохи урізноманітнити їхнє щодення та зробити їм невеличке задоволення дитячими виступами, співами та віршами».

Це був перший виступ вихованців НВК у соціальному центрі, такий собі дебют. Загалом перед мешканцями закладу виступило близько 20 діток різного віку від 3-5 років до другого класу початкової школи. Додамо, що дітки співали та розповідали вірші на двох мовах – українській та угорській.

Галина Юсковець, директор Ужгородського міського територіального центру надання соціальних послуг розповіла, що цього року заклад святкував свою 25-ту річницю. На сьогоднішній день у центрі функціонує 4 відділення, а в стаціонарному відділенні проживають 33 особи. Галина Володимирівна зауважила, що проблемним питанням закладу є недостатня кількість молодшого медичного персоналу, працівників, які б безпосередньо доглядали за пристарілими людьми.

«В центрі часто проводять концерти, приурочені до релігійних та державних свят. Мешканцям закладу навіть надають квитки на виставки, концерти художньої самодіяльності, відвідини цирку та різних розважальних заходів. У центр також навідуються дітки з різноманітними майстер-класами та розважальними програмами. Нам така увага дуже приємна», – додала директор соціального центру.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах