65685
11:42 10.102018

День відкритих дверей в УжНУ: урочистості, ярмарок факультетів та екскурсія вишем

Життя 3903

9 жовтня в ректораті Ужгородського університету відбувся загальноуніверситетський День відкритих дверей для абітурієнтів.

На урочистості завітали майже шістсот майбутніх випускників міста разом із своїми вчителями та директорами шкіл.

Перш ніж зібратися в актовому залі, гості УжНУ могли відвідати ярмарок факультетів у фойє. Абітурієнти мали нагоду поспілкуватися із керівництвом університету, викладачами, керівниками органів студентського самоврядування, представниками компаній-роботодавців, студентами. А також отримати інформацію про умови вступу до вишу у 2019 році, консультації щодо новацій вступної кампанії, більше дізнатися про факультети УжНУ, міжнародні освітні проекти і програми, дозвілля, підготовчі курси тощо.

З вітальним словом виступив ректор УжНУ Володимир Смоланка, який наголосив, що торік в УжНУ вперше провели День відкритих дверей, а відтак вирішили зробити це доброю традицією.

– УжНУ належить до найкращих вишів України, займає провідні місця у рейтингах навчальних і наукових закладів і, водночас, є центром громадського життя, культури та спорту Закарпаття. Наш університет має цілу низку іноземних вишів-партнерів від Угорщини та Словаччини до США. Ми вивчили цілу плеяду сильних ІТ-фахівців, – наголосив ректор.

Після своєї промови Володимир Смоланка привітав тих учнів ужгородських шкіл, які цьогоріч стали переможцями обласних олімпіад, показали високий рівень у Малій академії наук України.

Звернувся до присутніх і міський голова Богдан Андріїв, який наголосив на тому, що в абітурієнтів зараз дуже відповідальний час в житті – вони повинні прийняти правильне рішення.

– Обрана спеціальність дасть вам можливість реалізувати себе в майбутньому. Ми зараз знаходимося в найбільшому, найпотужнішому науковому закладі Закарпатської області, в УжНУ можна здобути різні спеціальності, а завдяки співпраці вишу з іноземними партнерами матимете ще більші можливості для реалізації своїх задумів, – наголосив мер.

У свою чергу проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король розповів, що нині УжНУ налічує 112 кафедр, Українсько-угорський навчальний інститут, природничо-гуманітарний коледж, 34 науково-дослідницькі інститути, центри, лабораторії, 6 спеціалізованих рад по захисту дисертацій.

До послуг викладачів та студентів — і потужна бібліотека, і комп’ютерні класи, і оновлений спорткомплекс із сучасним басейном та інші об’єкти й установи, у яких створено непогані умови для того, щоб упевнено рухатися вперед шляхом гармонійного розвитку. В університеті діють чотири унікальні музеї: археологічний, зоологічний, рукописів та стародруків, історії УжНУ.

Далі програма Днів відкритих дверей була ще цікавішою. Абітурієнти поїхали на різні факультети. Адже як то кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах